Пропонуємо рецепт ароматної заправки для борщу, яку можна використовувати одразу або зберігати на зиму.
Читайте також: Як приготувати аджику: прості рецепти на зиму без варіння
Заправка для борщу на зиму
Перед тим, як куховарити, заздалегідь підготуйте 8 півлітрових банок.
Інгредієнти: 1, 5 кг капусти; 1,5 кг буряка; 500 г моркви; 500 г помідорів; 500 г ріпчастої цибулі; 500 г червоного болгарського перцю (за бажанням); 2 столові ложки солі; 100 г цукру; 500 мл рослинної олії; 2 столові ложки оцтової есенції 70%.
Рецепт приготування заправки для борщу на зиму
Тонко наріжте капусту, тоді візьміть грубу терку і подрібніть буряк і моркву. Наріжте помідори, цибулю і перець невеликими шматочками.
Викладіть подріблені овочі у велику каструлю. Додайте сіль, цукор і олію та ретельно перемішайте.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Додайте оцтову есенцію і готуйте, помішуючи, ще 7 хвилин. Розкладіть гарячу заправку по стерилізованих банках.
Ретельно закрийте банки кришками, переверніть і накрийте будь-якою теплою тканиною, наприклад, рушником. Коли банки повністю охолонуть, перенесіть їх в темне прохолодне місце.
Як використовувати готову заправку для борщу
У каструлю з киплячою водою чи м'ясним бульйоном викладіть картоплю. Відваріть її майже до готовності.
Тоді додайте заправку, перемішайте і варіть не більше 5 хвилин. Додайте в борщ сіль та перець.
Борщ