Для збагачення організму лікарі радять щотижня їсти кілька порцій риби. Таким чином людина отримає необхідні мікроелементи, що містяться в цьому продукті, зокрема, фосфор.
Читайте також: Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв
Журналісти LifeStyle 24 вирішили поділитись рецептом смачної запеченої риби з картоплею, болгарським перцем та лимоном. Для приготування страви можна обрати одну з морських рибин – хека або тріску.
Як приготувати запечену рибу з овочами: рецепт страви
Інгредієнти:
500 г філе морської риби;
500 г картоплі;
200 г болгарського перцю;
2 зубчики часнику;
лимонний сік;
спеції.
Рецепт приготування страви:
Філе хека або тріски помийте під протічною водою. Наріжте її порційними шматками. Замаринуйте рибу зі спеціями (сіллю, перцем, розмарином). Скропіть філе соком лимона та натріть подрібненим часником. Залиште все маринуватись на 1 – 2 години в холодильнику.
На деку, змащену олією, викладіть очищену та порізану кружальцями картоплю. Полийте овоч маринадом від риби та викладіть на нього порізаний тонкими кружальцями болгарський перець. Поверх овочів покладіть філе риби. Запікайте все упродовж 30 хвилин при 180 градусах.
Кулінарні блогери радять запікати рибу у фользі. Так овочі та філе будуть соковитіші та запашні. Після запікання попробуйте рибу на готовність: виделка повинна легко протикати рибу. Подавайте страву порціями, прикрасивши її зеленню та скибкою лимона.