Хоч рататуй і належить до французької кухні, але українці дуже полюбили цю страву. Адже всі інгредієнти ростуть на наших городах, а в літку їхня вартість просто смішна! Рецепт страви досить простий, але красивий вигляд рататую дозволяє подавати його навіть на свята.
Читайте також: Як зварити смачний борщ: рецепти приготування української страви
Рецепт рататую
Рататуй готується з помідорів, баклажанів та кабачків
Інгредієнти для рататую:
- 2 середніх баклажана
- 1-2 середніх кабачка
- 4-5 середніх помідора
- сіль та перець.
Для соусу:
- 1 невелика цибулина;
- 1/2 шт. болгарського перцю;
- 2 стиглих і солодких помідора;
- 1 ст.л. томатної пасти;
- 2 ст.л. сухого вина;
- 2 ст.л. оливкової олії для смаження;
- сіль та перець.
Для пряної приправи:
- 1/4 шт. перцю чилі;
- 1/2 шт. болгарського перцю;
- 1 ст.л. петрушки;
- 1 зубчик часнику;
- 3 ст.л. оливкової олії.
Рецепт приготування рататую:
1. Баклажани і кабачки нарізати кружальцями завтовшки 2-3 мм. Помідори нарізати так само, якщо вони завеликі, то можна різати півкільцями.
Читайте також: Що приготувати на вечерю в мультиварці: рецепти смачних страв
2. Для соусу: цибулю та перець дрібно наріжте. Помідори обдайте кип'ятком та зніміть з них шкіру, також дрібно наріжте. Додайте на сковорідку олію, обсмажте цибулю, потім додайте перець та помідори, тушкуйте 5-7 хвилин. Додайте томатну пасту, сіль, перець і доведіть до кипіння. Влийте біле вино, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.
Секрет ідеального рататую криється в соусі та пряній приправі
3. На дно форми для запікання викладіть готовий соус. На соус вертикально викладіть скибочки овочів, чергуючи: помідор, баклажан, кабачок. Заповніть так всю форму.
4. Для приправи: чилі і болгарський перець наріжте дрібними кубиками. Зелень вимийте, обсушіть і дрібно наріжте. Часник очистіть та дрібно наріжте. Перемішайте в мисці зелень, перець, часник, додайте оливкову олію та ще раз вимішайте.
Читайте також: Що приготувати з кабачків: рецепти приготування швидких та простих страв
5. Овочі в формі посоліть зверху та покрийте пряною заправкою. Накрийте форму з рататуєм пергаментним папером і запікайте 60 хвилин в нагрітій до 180-190 градусів духовці. Після приготування дайте страві постояти в духовці ще 10-15 хвилин.
Нехай смакує!