Смачний освіжаючий напій можна легко приготувати з хліба в домашніх умовах.

Читайте також: Вчені пояснили, чому віскі потрібно пити з льодом


Домашній квас

Інгредієнти:

500 грам житнього хліба

100 грам цукру

4 літри води.

Рецепт приготування домашнього квасу з хліба

1. Наріжте цілий хліб великими шматочками і викладіть на дно банки. Насипте 50 грам цукру і влийте 2 літри теплої води. Накрийте горлечко банки марлею, складеною в кілька разів, і зав'яжіть. Залиште в теплому місці на 2 дня.

2. Потім злийте рідину, що вийшла. Додайте в банку цукор, скибочку хліба і воду. Обв'яжіть горлечко банки марлею і знову залиште її в теплому місці на добу. Процідіть готовий квас.

З решти закваски в такий спосіб можете приготувати квас ще декілька разів.