10 фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику

17 травня 2023, 14:32
Читать новость на русском

Всі ми хочемо, щоб фрукти та овочі довше були свіжими. Для цього треба знати, як правильно їх зберігати. Ми зібрали 10 фруктів і овочів, які довго зберігаються в холодильнику.

Буває так, що купиш якийсь овоч чи фрукт, а він вже за кілька днів згнив. Це засмучує та псує настрій. 24 Канал зібрав 10 фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику.

Дивіться також Врахуйте це і вона розростеться: як правильно садити капусту в землю

Овочі, які довго не псуються в холодильнику

  • Морква можна тримати у холодильнику протягом кількох тижнів. Вона повинна бути обгорнута в паперовий або пластиковий пакет, щоб запобігти висиханню.


Морква / Фото Canva

  • Буряк можна зберігати в холодильнику до 2-3 місяців. Видаліть листя, залишивши підставку, і зберігайте його в пластиковому пакеті або контейнері.


Буряки / Фото Canva

  • Картопля довго зберігається в темному й прохолодному місці, наприклад, в холодильнику, до 2-3 місяців. Краще зберігати її в паперовому або мішковому пакеті, щоб уникнути впливу світла.


Картопля / Фото Canva

  • Капусту також тримаємо в холодильнику впродовж кількох тижнів. Оптимальний варіант – у пластиковому пакеті або у поліетиленовій плівці.


Капуста / Фото Canva

  • Цибуля не псується в холодильнику до 2-3 місяців. Їй підійде прохолодне та сухе місце. Її треба покласти в сітку або контейнер з отворами для циркуляції повітря.


Цибуля / Фото Agrolife

Фрукти, які довго зберігаються в холодильнику

  • Яблука зберігаються доволі довго. Тримайте їх у холодильнику у паперових або пластикових пакетах.


Яблука / Фото Canva

  • Деякі сорти груш можна тримати кілька тижнів у холодильнику. Перед зберіганням переконайтеся, що вони не перезрілі. Зберігайте груші окремо від інших фруктів, оскільки вони теж виділяють етилен.


Груші / Фото Canva

  • Цитрусові фрукти, такі як апельсини, грейпфрути та лимони не псуються декілька тижнів у холодильнику. Зберігайте їх у прохолодному місці, окремо від інших продуктів.


Лимони / Фото Canva

  • Зрілі авокадо можна зберігати у холодильнику протягом декількох днів. Якщо вони ще не дозріли, краще зберігати їх за кімнатної температури, а потім перенести в холодильник, коли вони дозріють.


Авокадо / Фото Canva

  • Ківі можна тримати у холодильнику до 1-2 тижнів. Їх треба зберігати в сухому стані та вони не мають бути перезрілими.


Ківі / Фото Canva