Буває так, що купиш якийсь овоч чи фрукт, а він вже за кілька днів згнив. Це засмучує та псує настрій. 24 Канал зібрав 10 фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику.
Дивіться також Врахуйте це і вона розростеться: як правильно садити капусту в землю
Овочі, які довго не псуються в холодильнику
- Морква можна тримати у холодильнику протягом кількох тижнів. Вона повинна бути обгорнута в паперовий або пластиковий пакет, щоб запобігти висиханню.
Морква / Фото Canva
- Буряк можна зберігати в холодильнику до 2-3 місяців. Видаліть листя, залишивши підставку, і зберігайте його в пластиковому пакеті або контейнері.
Буряки / Фото Canva
- Картопля довго зберігається в темному й прохолодному місці, наприклад, в холодильнику, до 2-3 місяців. Краще зберігати її в паперовому або мішковому пакеті, щоб уникнути впливу світла.
Картопля / Фото Canva
- Капусту також тримаємо в холодильнику впродовж кількох тижнів. Оптимальний варіант – у пластиковому пакеті або у поліетиленовій плівці.
Капуста / Фото Canva
- Цибуля не псується в холодильнику до 2-3 місяців. Їй підійде прохолодне та сухе місце. Її треба покласти в сітку або контейнер з отворами для циркуляції повітря.
Цибуля / Фото Agrolife
Фрукти, які довго зберігаються в холодильнику
- Яблука зберігаються доволі довго. Тримайте їх у холодильнику у паперових або пластикових пакетах.
Яблука / Фото Canva
- Деякі сорти груш можна тримати кілька тижнів у холодильнику. Перед зберіганням переконайтеся, що вони не перезрілі. Зберігайте груші окремо від інших фруктів, оскільки вони теж виділяють етилен.
Груші / Фото Canva
- Цитрусові фрукти, такі як апельсини, грейпфрути та лимони не псуються декілька тижнів у холодильнику. Зберігайте їх у прохолодному місці, окремо від інших продуктів.
Лимони / Фото Canva
- Зрілі авокадо можна зберігати у холодильнику протягом декількох днів. Якщо вони ще не дозріли, краще зберігати їх за кімнатної температури, а потім перенести в холодильник, коли вони дозріють.
Авокадо / Фото Canva
- Ківі можна тримати у холодильнику до 1-2 тижнів. Їх треба зберігати в сухому стані та вони не мають бути перезрілими.
Ківі / Фото Canva