Соковитий і смачний аж до весни: як підготувати буряк до зберігання взимку
Буряк – один з головних овочів на українській кухні. Однак, щоб він простояв всю зиму, необхідно правильно підготувати до зберігання.
Як зробити, щоб бурячок не в'янув і не втрачав свої корисні властивості тривалий час, розповіли автори блогу "Українське насіння", передає 24 Канал.
Зверніть увагу Коли треба викопати моркву і буряк, щоб вони довго зберігались: крайній термін
Готуємо буряк до зберігання
Щоб буряк залишався справжнім суперфудом якомога довше, необхідно подбати про правильне зберігання коренеплодів. Зокрема:
- ️закладайте на зимове зберігання середньостиглі та пізні сорти;
- ️найкраще зберігаються коренеплоди середнього розміру. Дуже малі – будуть швидко втрачати вологу і зморщуватися, а великі — знижують свої смакові якості;
- перед закладанням на зберігання обов'язково залиште буряк просохнути;
- не кладіть до сховища гнилі та зіпсовані коренеплоди.
Пам'ятайте, що буряк треба зберігати при температурі 0 – 2 градуси. Можете покласти його в пісок, деревну стружку або ж у сухий торф.
Це треба знати Які дерева не можна обрізати у жовтні: досвідчені садівники не рекомендують