Куряче м'ясо є дуже корисним для організму. Дієтологи рекомендують вживати птицю частіше, ніж свину, адже біле м'ясо краще впливає на самопочуття та кишковий тракт. Пощастило, що курятина дуже смачна. Однак часто для готування у духовці філе є занадто сухим. Тоді доводиться використовувати маленькі лайфхаки, наведені у рецептах.
Читайте також: Як приготувати запіканку з куркою та овочами: рецепт смачної вечері
Для приготування курячого філе в духовці знадобиться:
куряче філе – 2 шт.,
оливкова олія – 2 ст. л.,
сметана – 1-2 ст. л.,
помідор – 1 великий або 2 менших,
сир моцарела – 200 г.
Перед приготуванням розігрійте духовку до 180 градусів. Потім розріжте філе курки так, як на відбивні. Пластинки повинні бути приблизно 5-8 мм. За бажанням можна легенько відбити. Поставте філе у форму для запікання, посоліть, поперчіть та полийте оливковою чи соняшниковою олією.
Помідори поріжте маленькими кубиками та вкиньте в тарілку, туди додайте сметану та, за бажанням, італійські трави (базилік, орегано). Викладіть суміш на філе і посипте зверху натертою моцарелою. Випікайте м'ясо впродовж 20-25 хвилин.