Кілька видів борошна
Існує безліч видів борошна – гречане, кукурудзяне, житнє. Кожен з цих видів борошна має свій смак та аромат. Щоб зробити свою піцу смачнішою – експериментуйте та готуйте тісто з двох або більше сортів. Наприклад, змішайте пшеничне та житнє борошно у співвідношенні 4/1.
Читайте також: Що приготувати з картоплі: три прості рецепти від Гордона Рамзі
Замішуйте тісто руками
Звичайно, кухонні комбайни все можуть зробити швидше і ефективніше. Але в приготуванні піци важливі тактильні відчуття. Адже на дотик можна зрозуміти чи виходить потрібна консистенція і чи достатньо еластичне тісто. А ці нюанси впливають на смак піци.
Розкачуйте тісто теж руками
Завдяки цій техніці, тісто наповнюється повітрям, стає більш еластичним. Тож наберіться трохи терпіння та приділіть часу вашому тісту. До того ж, справжні кухар тісто "розкручують" в руках до потрібної товщини.
Читайте також: Як приготувати класичний французький цибулевий суп: рецепт
Розігрійте духовку заздалегідь
Дуже важливо розігріти духовку ще в процесі роботи з тестом. Адже у професійній печі температура досягає 400°C, а в домашніх лише 250°C. Для піци досить 5-7 хвилин, щоб тісто і інгредієнти підрум'янились.
Соус для бортиків
Бортики від піци мало хто любить, адже це більше хліб, аніж піца. Тому подбайте про соус і від бортиків не залишиться й сліду.