Яєчня з картоплею
Інгредієнти:
-1 велика цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- трохи оливкової олії (або соняшникової);
- 120 г мисливських ковбасок;
- 2-3 варені картоплини;
- 2 яйця;
- дрібка солі;
- щіпка меленого чорного перцю;
- ½ пучка петрушки.
Читайте також: Як приготувати вечерю за 20 хвилин: рецепти смачних страв
Рецепт яєчні з картоплею
Приготування:
1. Почистіть і подрібніть цибулю та часник. Обсмажте їх на оливковій олії, поки цибуля не розм'якне. Додайте до овочів нарізані мисливські ковбаски і смажте ще 2-3 хвилини.
2. Викладіть на сковороду нарізану кубиками варену картоплю і готуйте 5 хвилин.
3. Розбийте яйця прямо на овочі з м'ясом і поставте сковороду в розігріту до 180°C духовку на 8 хвилин. Жовток повинен залишитись трохи рідким.
4. Перед подачею посипте страву сіллю, чорним перцем і подрібненою петрушкою.
Суп з картоплі, цибулі-порею і зеленого горошку
Інгредієнти:
- 2 великих стебла цибулі-порею (300 г);
- картопля (400 г);
- 1 ½ столової ложки оливкової олії;
- курячий або овочевий бульйон (за бажанням);
- 400 мл води;
- 400 мл молока;
- кілька гілочок петрушки;
- 200 г замороженого зеленого горошку.
Рецепт супу з картоплі та замороженого горошку
Приготування
1. Помийте і очистіть цибулю-порей наріжте невеликими кружечками, а картоплю – кубиками.
2. Глибоку сковороду поставте на середній вогонь і розігрійте на ній олію. Викладіть овочі на сковороду і готуйте 5 хвилин, поки вони не почнуть розм'якшуватися. За бажанням можна додати 100-15 мл бульйону.
3. Влийте до картоплі і цибулі воду, зменшіть вогонь і тушкуйте 10 хвилин. Овочі повинні стати м'якими.
4. Додайте в сковороду молоко, кілька нарізаних гілочок петрушки і горошок та залиште тушкуватись ще 5 хвилин.
5. Готовий суп можна процідити через сито, подрібнити в блендері або подати й так. Це залежить від ваших уподобань.
Читайте також: Як приготувати класичний французький цибулевий суп: рецепт
Запечена картопля з лимоном
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- кілька столових ложок оливкової олії;
- 2 лимона;
- 1 столова ложка меленого коріандру;
- 1 столова ложка сушеного орегано;
- дрібка солі;
- щіпка меленого чорного перцю.
Рецепт запеченої картоплі з лимоном
Приготування:
1. Покладіть очищену і нарізану навпіл картоплю в киплячу солону воду і варіть 10-12 хвилин. Процидіть.
2. Налийте оливкову олію в форму для запікання і поставте її в розігріту до 200°С духовку на пару хвилин.
3. У розігріте масло викладіть картоплю і часточки лимона, посипте зверху коріандром, орегано, а також сіллю і перцем. Ретельно перемішайте, щоб картопля була повністю покрита маслом.
4. Запікайте в духовці 45-60 хвилин, періодично перевертаючи картоплю, щоб вона рівномірно покрилася золотистою скоринкою.