Але, на щастя, вихід є! Пропонуємо вам рецепти трьох смачних страв для вечері, приготування яких не займе у вас більше 20 хвилин.
Читайте також: 5 корисних сніданків, які можна приготувати за 10 хвилин
Суп з локшиною і креветками
Інгредієнти для бульйону:
- 500 мл курячого бульйону
- 2 зубчики часнику (очистити і тонко нарізати)
- 1 ч. л. сухого подрібненого перцю чилі
- 1 ст. л. темного соєвого соусу
- ½ ч. л. кунжутного масла
- сіль (за смаком)
Інгредієнти для супу:
- 200 г сухої гречаної локшини або локшини швидкого приготування
- 10-12 креветок (очистити від панцирів)
- 2 головки капусти пак-чой (біла китайська капуста) розрізати на 4 частини
- 1 червоний перець чилі
- 1 пучок коріандру
- 3 стебла зеленої цибулі
- 1 лайм
Рецепт супу з креветками та локшиною
Приготування:
1. Вилийте курячий бульйон в каструлю і поставте її на сильний вогонь. Додайте інші інгредієнти і дочекайтеся, поки бульйон почне закипати. Додайте за смаком сіль, перець. Бульйон – це найважливіший компонент всього супу.
2. Покладіть в бульйон локшину і креветки, варіть 4-5 хвилин до готовності локшини. Покладіть в суп китайську капусту і варіть 2-3 хвилини, поки листя не стануть м'якими, а стебло хрустким.
3. Подавайте в глибоких тарілках. Для прикраси і гостроти посипте нарізаним перцем чилі, коріандром і зеленою цибулею. Також до супу можна подати скибочки лайма та варене яйце.
Паста з помідорами та каперсами
Інгредієнти:
- 500 г сухої пасти
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 банка (400 г) нарізаних помідорів (можна замінити на свіжі)
- 125 мл червоного вина
- ½ ч. л. сухого подрібненого перцю чилі
- 1 ч. л. бальзамічного оцту
- ½ ч. л. цукру
- 2 ст. л. маринованих в оцті каперсів (без рідини)
- 2 банки по 200 г тунця (без соку)
- 2 ст. л. маслин без кісточок
- сіль та перець за смаком
Рецепт пасти з помідорами та каперсами
Приготування:
1. Відваріть пасту до стану al dente. Поки паста вариться, в сковороду налийте масло, викладіть цибулю і часник, протушкуйте близько п'яти хвилин до м'якості. Додайте помідори, вино, чилі, оцет і цукор.
2. Через кілька хвилин викладіть в сковороду тунець, каперси і маслини. Посоліть та поперчіть.
3. Готову пасту додайте на сковороду з соусом. Подавайте з потертим сиром на ваш смак.
Ньокі з лососем та шпинатом
Інгредієнти:
- 400 г листя шпинату
- 200 г вершкового крем-сиру
- сік і цедра 2 лимонів
- 75 г нарізаного кропу
- сіль та перець
- 300 г копченого лосося
- 500 г свіжих ньокі
- 75 г тертого пармезану
Рецепти ньокі з лососем та шпинатом
Приготування:
1. Розігрійте духовку до високої температури і закип'ятіть велику каструлю води з дрібкою солі.
2. Якщо у вас заморожений шпинат, то спочатку обдайте його окропом. Молодий шпинат можна протушкувати з вершковим маслом на сковороді.
3. Покладіть вершковий крем-сир в каструлю, розтопіть і додайте цедру і сік лимона, кріп, приправте сіллю і перцем і розмішайте. Потім додайте шпинат і шматочки лосося. Бажано нарізати його більшими шматками, щоб не подрібнити при розмішуванні.
4. У киплячій воді відваріть ньокі протягом 3 хвилин. Злийте лососевим соусом. Перекладіть у форму для запікання, посипте пармезаном і на 3-5 хвилин поставте в духовку, поки сир не підрум'яниться.