Знаменитий італійський соус з базиліку є корисною вегетаріанською їжею з низьким вмістом вуглеводів. Пропонуємо Вам легкий класичний рецепт приготування песто.
Читайте також: Рецепти піци: три смачні варіанти
Італійський соус песто
Інгредієнти: зелений базилік – 100 г, оливкова олія – 120-150 мл, пармезан – 50 г, кедрові горіхи – 30 г, часник – 1-2 зубчики, сіль, мелений чорний перець.
Рецепт приготування класичного песто:
1. Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.
2. Очистити, розчавити і порубати часник.
3. Дрібно натерти пармезан, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.
4. Покласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями оливкову олію.
5. Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю оливкову олію, яка залишилася.
6. Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.