Рецепт десерту поширюється у кожній французькій кулінарній книзі і є дуже простим.
Читайте також: Варення з пелюсток троянд: рецепти приготування – традиційний, з цитрусовими та медом
Інгредієнти: 500 г вишні, 250 мл молока, 10 г вершкового масла, 100 г борошна, 100 г цукру, 3 яйця, половина стручка ванілі ( або половина ч.л. екстракту ванілі).
Як приготувати клафуті з вишнею:
1. Підготувати вишні, за потреби розморозити і злити зайвий сік.
2. Змастити форму для запікання вершковим маслом. Викласти ягоди в один шар, за бажанням присипати цукром (1-2 ст.л.).
3. Нагріти молоко нагріти з половиною стручка ванілі. Остудити до кімнатної температури і процідити молоко через дрібне сито.
4. У мисці збити яйця з цукром. Додати просіяне борошно і перемішати масу, щоб не було грудок.
5. Невеликими порціями влити молоко, перемішати. Тісто має бути однорідним і досить рідким. Вилити його на вишню.
6. Віпікати клафуті протягом 40 хвилин у розігрітій до 200 градусів духовку.
7. Готовий десерт перед подачею остудити у формі і посипати цукровою пудрою.
Рекомендуємо їсти клафуті теплим разом з кулькою морозива.
Як приготувати клафуті з вишнею: дивіться відео