Трояндове варення народилось в Туреччині, там його називають "гюльбешекер". Зараз же його готують по всьому світу! Рецепти також отримали багато варіацій. Але в будь-якому випадку основу складають пелюстки рожевих та/або червоних троянд чайних сортів, які уварюються з цукром або медом. Чим більш насичений відтінок квітки, тим привабливішим буде готове варення.
Читайте також: Варення з полуниці: рецепти ароматного десерту – традиційний, з перцем чилі та м'ятою
Варення можна їсти як окремий десерт, або ж додавати до випічки, в якості начинки. Також можна додавати по маленькій ложечці в чай.
Як правильно підготувати пелюстки троянд до приготування:
Перш ніж приступити до його приготування, потрібно ознайомитися з базовими рекомендаціями:
1. Обирайте лише садові троянди, які були вирощені на особистій ділянці. Ті квіти, які пропонують в магазинах або салонах, старанно обробляють хімікатами та фарбують.
2. Зібрані квіти зберігайте в холодильнику у щільному пакеті, щоб аромат не втрачався.
Як приготувати варення з пелюсток троянд
3. Зривати пелюстки потрібно на початкову етапі розкриття троянди – бутон повинен ледь-ледь розпуститися. Якщо він розпустився повністю – то така квітка вже не підійде для варення.
4. Перед початком варіння обшпарте пелюстки троянд окропом, а потім залийте їх холодною водою. Через кілька хвилин зробіть це ще раз. Після цього їх потрібно добре просушити і можна приступати до приготування варення.
Традиційний рецепт варення з пелюсток троянд
Традиційний рецепт варення з пелюсток троянд
Інгредієнти:
- пелюстки троянд – 200 гр;
- цукор – 1/2 кг;
- вода – 100 гр.
Рецепт приготування варення з пелюсток троянд:
1. З цукру та води зваріть густий сироп. Пелюстки троянд вимити та висушити. Полийте їх лимонним соком та розітріть в ступці, можна пропустити через м'ясорубку чи подрібнити блендером.
2. В киплячий сироп додати трояндову масу і варити 2-3 хвилини. Зняти з вогню і можна закатувати у стерилізовані банки.
Читайте також: Малинове варення: рецепт легкого приготування
Рецепт варення з пелюсток троняд з лимоном та апельсином
Рецепт варення з пелюсток троняд з лимоном та апельсином
Інгредієнти:
- пелюстки троянд – 200 гр;
- цукор – 400 гр;
- сік з апельсина та лимона за смаком (чим більше – тим більш кислим буде смак варення).
Рецепт приготування варення з пелюсток троняд з лимоном та апельсином:
1. З лимону та апельсину вичавити сік та довести його до кипіння. Пелюстки троянди прим'яти з цукром та додати в киплячий сік.
2. Варити суміш 30 хвилин. За бажанням, можна додати дрібно нарізану цедру лимона та апельсина. Після того зняти з вогню і закатати в стерилізовані банки.
Рецепт варення з пелюсток троняд з медом
Рецепт варення з пелюсток троняд з медом
Інгредієнти:
- пелюстки чайної троянди – 150 г;
- мед рідкий – 90 г;
- горіхи – 50 г;
- окріп – 2/3 ст.
Рецепт приготування варення з пелюсток троняд з медом:
1. Горіхи подрібніть в блендері. Ви можете брати звичайні волоські горіхи, або будь-які інші.
Читайте також: Як приготувати смачне варення з черешень: 3 простих рецепти
2. Пелюстки залийте окропом та проваріть 15 хвилин. Додайте туди мед і проваріть ще 1-2 хвилини. Додайте горіхи та доведіть до готовності. Після того зніміть з вогню і закатайте в стерилізовані банки.
Нехай смакує!