Термообробка банок для консервації необхідна, проте її можна зробити набагато легшою та приємнішою. Тару можна стерилізувати в мікрохвильовці швидше та ефективніше.

Вас може зацікавити Обережно, небезпечно: що не можна гріти в мікрохвильовці

Підготовка банок до стерилізації

Перед стерилізацією тару треба обов'язково помити. Не варто нехтувати цим правилом – хоч візуально банки можуть виглядати чистими та свіжими, на них залишається багато мікробів та мікропилу.

Щоб не залишати токсичних хімречовин після миття, можна скористатися содою замість звичайного мийного засобу – якщо вона залишиться на стінках, то не зіпсує консервацію та не спричинить отруєння.

Чим можна помити банки перед стерилізацією / Фото Unsplash

Процес стерилізації банок

Щоб пришвидшити процес стерилізування, у мікрохвильовку можна ставити одразу кілька невеликих банок для консервації. Якщо є банки побільше – їх варто ставити по одній.

  • Виставте мікрохвильовку на максимальну потужність.
  • Налийте у банки чисту воду на висоту в півтора сантиметра.
  • Розмістіть банки так, щоб вони не торкалися одна одної.
  • Поставте мікрохвильовку на 3 – 5 хвилин та зачекайте, як вона допрацює.
  • Чекати на те, щоб банки вистигли, не треба – їх потрібно одразу дістати прихватками з мікрохвильовки.

Зверніть увагу! Стерилізувати кришки для банок в мікрохвильовці не можна – їх треба стерилізувати старим способом.

<fyrb

Як простерилізувати банки в мікрохвильовці / Скриншот з відео Cookist