Термообробка банок для консервації необхідна, проте її можна зробити набагато легшою та приємнішою. Тару можна стерилізувати в мікрохвильовці швидше та ефективніше.
Вас може зацікавити Обережно, небезпечно: що не можна гріти в мікрохвильовці
Підготовка банок до стерилізації
Перед стерилізацією тару треба обов'язково помити. Не варто нехтувати цим правилом – хоч візуально банки можуть виглядати чистими та свіжими, на них залишається багато мікробів та мікропилу.
Щоб не залишати токсичних хімречовин після миття, можна скористатися содою замість звичайного мийного засобу – якщо вона залишиться на стінках, то не зіпсує консервацію та не спричинить отруєння.
Чим можна помити банки перед стерилізацією / Фото Unsplash
Процес стерилізації банок
Щоб пришвидшити процес стерилізування, у мікрохвильовку можна ставити одразу кілька невеликих банок для консервації. Якщо є банки побільше – їх варто ставити по одній.
- Виставте мікрохвильовку на максимальну потужність.
- Налийте у банки чисту воду на висоту в півтора сантиметра.
- Розмістіть банки так, щоб вони не торкалися одна одної.
- Поставте мікрохвильовку на 3 – 5 хвилин та зачекайте, як вона допрацює.
- Чекати на те, щоб банки вистигли, не треба – їх потрібно одразу дістати прихватками з мікрохвильовки.
Зверніть увагу! Стерилізувати кришки для банок в мікрохвильовці не можна – їх треба стерилізувати старим способом.
Як простерилізувати банки в мікрохвильовці / Скриншот з відео Cookist