Якщо таке стається, значить ви готували страву на великому вогні або просто за неї забули, займаючись власними справами. Як і чим відмити різні види каструль – знає 24 Канал.
Такого ви не чули Навіщо використовувати котячий наповнювач для рослин: є одне "але"
Чим відчистити каструлю з різних матеріалів
Емаль досить добре чистити за допомогою звичайної солі, яка є абсолютно у кожного. Для приготування розчину 400 грамів речовини залийте водою. Та нехай так стоїть 4-6 годин. У такій суміші гар почне відлипати сам по собі. Решту посуду – спробуйте відмити губкою.
Сіль / Фото Deposit.photos
Алюмінієвим посудом часто користуються ще наші дідусі або бабусі. Тому що цей матеріал – міцний та надійний. Його можна відчистити різними способами, і нічого не станеться.
- Спробуйте зробити це оцтом або лимонною кислотою. Усе дуже просто: залийте проблемне місце оцтом чи кислотою, розбавленою з водою, та нехай так стоїть 2 години. Тоді почистьте гар кухонним шкребком. Цим способом можна позбутися й чорних плям.
Оцет / Фото Harchi.info
У посуді з нержавійної сталі не часто щось пригорає. Утім, якщо вже таке сталось, то не хочеться його подряпати. Можна позбавитись гару, поєднавши сіль з содою. Візьміть обидві речовини по 100 грамів та посипте їх на дно каструлі.
- Додайте трішки води, аби була своєрідна "каша". Залишіть все на ніч, а зранку відмийте губкою. Також можете спробувати відмити каструлю, скориставшись, активованим вугіллям чи кавовою гущею.