Таке варення часто готують з іншими ягодами та компонентами, проте ми пропонуємо вам рецепт приготування варення виключного з одного продукту – аґрусу, повідомляє 24 канал.

Цікавою особливістю варення з аґрусу є те, що воно надзвичайно різноманітне за своїм зовнішнім виглядом, залежно як від способів приготування варіння, так і від сортів плодів та ступеню їх стиглості. Але отримане в результаті варення з аґрусу потішить приємним смаком і насиченим кольором.

Рецепт приготування варення з аґрусу


Аґрусове варення

Рецепт приготування:

1. Для початку приготуйте банки: ретельно вимийте, простерилізуйте і висушіть. Поставте каструлю з водою на плиту.

2. Коли вода нагріється, необхідно відразу покласти аґрус і влити лимонний сік. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, періодично помішуючи.


Покладіть аґрус у теплу воду

Читайте також Варення зі слив: рецепти приготування з шоколадом, горіхами та вином

3. Додайте цукор, перемішайте і варіть ще 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи продовжуйте варити до появи червоного відтінку варення.

4. Капніть трішки варення на охолоджене блюдце, дайте охолонути і проведіть пальцем. Якщо варення морщиться, то воно готове. Якщо ні, варіть ще 5 хвилин, після чого повторіть тест на готовність знову.

5. Готове варення розлийте по банках і закатайте. Після цього дайте їм повністю охолонути.

Рецепт приготування варення з аґрусу та апельсинів