Варення з груш шматочками


Варення з груш шматочками

Рецепт приготування варення з груш шматочками:

1.Фрукти вимийте, розріжте їх уздовж навпіл. Кожну половинку ще розріжте на дві частини. З отриманих четвертинок груші виріжте серцевину. Отримані четвертинки частини груші розріжте ще на 3-4 шматочки.

2.Не потрібно очищати плоди від шкірки, інакше під час варіння замість часточок ви отримаєте однорідне грушеве пюре.

3.Нарізані шматочками груші складіть в ємність для варіння. Використовуйте емальовану, керамічну або скляну тару.

4.Засипте груші зверху цукром. Акуратно струсіть каструлю кілька разів. Фрукти, засипані цукром, відставте на 1-2 години, щоб вони пустили сік. Зверніть увагу, якщо груші солодкі – то цукру потрібно давати менше, якщо ж плоди кислі, можете давати більше.

5.Варити варення з груш частинками треба за допомогою методу "п'ятихвилинки". Тобто поставте каструлю на повільний вогонь, дочекайтеся закипання, проваріть буквально 5 хвилин і відставте в сторону до охолодження. Після того, як каструля охолоне, знову повторіть процедуру. До повної готовності варення треба проварити 4 рази.

6.Після варіння варення потрібно простерилізувати банки, прокип'ятити кришки. Варення розливайте гарячим по банках та закрутіть кришками.

Варення з груш і молока

Варення з груш і молока
Варення з груш і молока

Рецепт приготування варення з груш і молока:

1.Груші очистіть від серцевини і шкірки. Зрізайте тонший шар шкірки, адже основні вітаміни під верхньою шкіркою плоду.

2.Засипте груші 3 кілограмами цукру і варіть на повільному вогні, помішуючи, протягом 1 години.

3.Додайте в проварені груші 1 чайну ложку соди і 3 літри молока і продовжуйте варити все це протягом ще 4 годин. Помішуйте, щоб не пригоріло.

4. Дайте варенню трохи охолонути і збийте суміш блендером до отримання однорідної маси. Варення з груш залийте в стерилізовані банки і закатайте кришками.

Читайте також Варення з абрикосів: легкі рецепти приготування

Варення з груш без цукру

Варення з груш без цукру
Варення з груш без цукру

Рецепт приготування варення з груш без цукру:

1.Вимийте і наріжте груші невеликими шматочками.

2.Таблетки помістіть в ступку і перетріть до утворення порошку.

3.У глибоку каструлю поставте мед, стевію і лимонний сік, додайте корицю за смаковими вподобаннями, всипте груші. Відставте на годину для настоювання під кришкою.

4.Варити варення на повільному вогні треба близько 20 хвилин.

5.Розлийте приготоване варення по банках і закрийте кришкою.