Рецепт торта від Лілії Ребрик з'явився на її сторінці в Instagram, викликавши жваве обговорення серед прихильників. Ймовірно, страву повторить не одна українка на своїй кухні.
Читайте також: Різдвяний піст 2018-2019: календар харчування на кожен день
Як приготувати святковий торт від Лілії Ребрик (покроковий рецепт)
Перший корж – бісквітний
Інгредієнти: 5 яєць, 200 г борошна, 200 г цукру.
Розділіть жовтки та білки 5 яєць. Збийте до густої піни білки з неповною склянкою цукру. Додайте до них жовтки та збийте до однорідної жовтої маси. Щоб замісити тісто, додайте до отриманої рідини склянку борошна. Легенько та ретельно перемішайте все.
Отримане тісто вилийте у форму для запікання, вистелену кондитерським пергаментом. Випікайте бісквіт упродовж 50 хвилин при 180 градусах.
Другий корж – сирний
Інгредієнти: упаковка жовтого желе, 200 мл води, 800 г сиру творогу, 2 жовтки, желатин.
Розчиніть у теплій воді упаковку жовтого (лимонного чи апельсинового) желе. Дайте йому охолонути, але не застигнути.
Пропустіть через м'ясорубку 800 г сиру. Додайте 2 жовтки, розчинений желатин та приготоване желе. Збийте сирну масу блендером та викладіть її на бісквітний корж.
Останній корж – із суфле
Інгредієнти: желе червоного кольору, 200 г води, 5 білків, 150 г цукру, желатин.
Збийте 5 охолоджених білків і, поступово додаючи 150 г цукру. Додайте розчинений в ложці желатин і продовжуйте збивати. Для цього коржа також необхідно попередньо приготувати желе, на цей раз – червоне (Лілія Ребрик обирає вишневе). Охолоджене, але не застигле желе вилийте в білкову масу і продовжуйте збивати, щоб вийшло суфле рожевого кольору. Акуратно викладіть його на сирно-бісквітний торт. Прикрасьте десерт желе або фруктами.
⠀