Гранола – поєднує в собі смачні інгредієнти і корисні речовини, а саме тому це один із найкорисніших сніданків. Саме гранолу так полюбляють фітнес-блогери.
Основний інгредієнт граноли – злакові пластівці (3 склянки)
Вівсяні або гречані пластівці – це база для приготування граноли. Саме ці компоненти виступають смаковим фоном для інших інгредієнтів. Якщо ви рахуєте спожиті калорії, тоді вибирайте каші, а якщо вам потрібен щільний сніданок – беріть порубані горіхи в якості бази.
Читайте також: Як приготувати пишні сирники: рецепт смачного сніданку
Горіхи і насіння – корисне доповнення граноли (1 склянка)
Гранола – смачний і корисний сніданок
Додайте в гранолу будь-які горіхи, які вам подобаються. Причому особливих обмежень немає. Ви можете поєднати мигдаль і волоські горіхи з соняшниковим або гарбузовим насінням.
Клітковина – запорука здоров'я (1/2 склянки)
Цей компонент відповідає за мікрофлору кишечника, зміцнює волосся і нігті. Ідеальний варіант – це насіння чіа, вони добре засвоюються і просто смачні. Як альтернативу, можна додати порошкову клітковину.
Мед, як підсолоджувач (1/4 склянки)
По-перше, він додасть більш насиченого смаку вашому сніданку, а по-друге, з його допомогою карамелізуються інгредієнти і стають хрусткими.
Читайте також: Сирне суфле з ягодами: рецепт ідеального сніданку
Натуральна олія (1/4 склянки)
Важливо не забувати про цей компоненті. Додавати можна будь-яку олію прямого віджиму – мигдальну, оливкову або виноградну.
Спосіб приготування граноли дуже простий: ви змішуєте всі інгредієнти і розкладає їх на деко. Готується сніданок протягом 15 хвилин при температурі 175 градусів в розігрітій духовці. Дістаньте, перемішайте компоненти ще раз і знову на 15 хвилин в духовку.
Рецепт приготування граноли в домашніх умовах
Після того, як гранола стане золотистого кольору – дістаньте її і помістіть в банку. Такий сніданок може зберігатися близько 3 тижнів.
Заправляти його можна молоком, йогуртом або соком.