Хоч назва страви асоціюється із непосильним рецептом, насправді приготування її досить просте. Рататуй можна як запікати в духовці, так і засмажити на пательні.

Читайте також: Смачні булочки з полуницею: простий рецепт випічки

Як приготувати рататуй на пательні


Рататуй за 15 хвилин: рецепт

Інгредієнти: 2 ст.л. оливкової олії, червоний і жовтий болгарський перець, 2 зубчики часнику, баклажан, 2 цукіні, 1 ст.л. червоного винного оцту, 6 маленьких помідорів, 1/4 склянки води, спеції.

Нагрійте оливкову олію у глибокій пательні. На середньому вогні протушіть нарізаний болгарський перець, до якого додайте подрібнений часник (дрібно нарізаний). Помішуючи, готуйте овочі упродовж 3 – 5 хвилин.

Баклажан та цукіні наріжте кубиками, посоліть та залиште у мисці на кілька хвилин. Овочі пустять сік, який варто злити, а суміш – промити водою. Після цього баклажан та цукіні додайте до болгарського перцю. Просмажте все упродовж 3 – 5 хвилин.

До овочів додайте червоний винний оцет та подрібнені помідори, попередньо очищені від шкірки. Через хвилину на пательню влийте 1/4 склянки води, додайте сіль і перець до смаку. Кулінари радять до "лінивого" рататую додати нарізані листки базиліку. Страву доведіть до кипіння, накрийте пательню кришкою та залиште на малому вогні на 5 хвилин. За цей час овочі повинні стати м'якими, а соус – густим.