Перед консервацією персики потрібно добре вимити, щоб шкірка була чистою. Якщо ви хочете закривати персики без шкірки, то легко її позубитися не вийде, адже шкірка дуже тісно прилягає до плоду.

Читайте також: Як консервувати помідори: смачні рецепти приготування на зиму

Вирішити цю проблему досить просто: скип'яти на сильному вогні воду, додайте туди трохи лимонної кислоти, і занурте в окріп персики на друшляку. Протримати їх там потрібно буквально кілька секунд, після чого промийте плоди звичайної холодною водою з-під крана. Такий контраст температур дозволить тобі швидко очистити всі персики.

Пропонуємо кілька рецептів консервованих персиків – цілими, дольками, а також незвичайну варіацію з коньяком.

Консервовані цілі персики – простий рецепт

Як консервувати персики: рецепти на зиму консервованих персиків цілими та дольками
Рецепт консервованих цілих персиків

Інгредієнти:
- персики – 700 г;
- цукор – 350 г;
- вода – 1 л.

Рецепт приготування консервованих цілих персиків:

1. З одного краю персиків зробіть хрестоподібний надріз. Залийте персики окропом і залиште на 1 хвилину, потім зніміть шкірку.

2. В каструлю налийте воду, додайте цукор та доведіть сироп до кипіння.

3. У банку викладіть персики та залийте їх цукровим сиропом. Поставте банку в каструлю з гарячою водою, на дно постеліть рушничок. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і стерилізуйте середньому вогні: банка 0,5 – 10 хвилин, літрова банка – 12 хвилин.

4. Закрийте банку кришкою, переверніть та накрийте ковдрою до повного вистигання. Після цього банку можна переносити в прохолодне і темне місце.

Читайте також: Салати на зиму з баклажанів: прості рецепти приготування

Консервовані персики дольками

Як консервувати персики: рецепти на зиму консервованих персиків цілими та дольками
Рецепт консервованих персиків дольками

Інгредієнти на 4 банки 0,5:
- персики – 1 кг;
- вода – 1 л;
- цукор – 400 г;
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Рецепт приготування консервованих персиків дольками:

1. Добре вимийте персики. Зніміть з персиків шкіру, для цього, як і в попередньому рецепті, спочатку обдайте їх окропом, а потім помістіть в холодну воду. Плоди розріжте навпіл та видаліть кісточки.

2. У банки викладіть половинки персиків – зрізами вниз, так плоди будуть краще зберігати форму. Закип'ятіть воду та залийте в банки. Залиште на 15 хвилин.

3. Потім злийте воду в каструлю. Додайте цукор та лимонну кислоту. На одну літру води знадобиться 400 гр цукру, на банку 0,5 – відповідно 200 гр. Доведіть сироп до кипіння та проваріть 2-3 хвилини.

4. Сиропом знову залийте банки. Перед самою консервацією потрібно простерилізувати банки та кришки. Якщо ви цього не зробили, то стерилізуйте у каструлі уже з персиками. Закрийте банки кришками, переверніть та накрийте ковдрою до повного вистигання. Після цього банки можна переносити в прохолодне і темне місце.

Читайте також: Консервовані кабачки: рецепти приготування на зиму

Консервовані персики з коньяком

Як консервувати персики: рецепти на зиму консервованих персиків цілими та дольками
Рецепт консервованих персиків з коньяком

Інгредієнти на 4 банки по 1 л:
- персики – 3 кг;
- цукор – 300 г;
- вода – 750 мл;
- коньяк – 240 мл.

Рецепт приготування консервованих персиків з коньяком:

1. Добре вимийте персики. Зніміть з персиків шкіру, для цього, як і в попередньому рецепті, спочатку обдайте їх окропом, а потім помістіть в холодну воду. Плоди розріжте навпіл та видаліть кісточки. За бажанням, можете залишити персики цілими.

2. У каструлі доведіть воду з цукром до кипіння. Персики розкладіть по стерилізованих банках й у кожну банку влийте по 60 мл коньяку. Залийте банки готовим цукровим сиропом.

Читайте також: Персикове варення: рецепт легкого приготування

3. На дно великої каструлі покладіть кухонний рушник. На рушник поставте банки з персиками, так щоб вони не торкалися одна одної. Залийте гарячою водою до 3/4 висоти банок. Доведіть до кипіння воду, зменшіть вогонь і стерилізуйте ще 10 хвилин.

4. Закрийте банки кришками, переверніть та накрийте ковдрою до повного вистигання. Після цього банки можна переносити в прохолодне і темне місце.