Напої з абрикосів, зокрема компот, відрізняються особливо ніжним смаком, при цьому абрикоси зберігають максимум корисних властивостей. Рецепт приготування компоту з абрикосів чудовий тим, що фрукти чудово утримують свою апетитну форму.

Читайте також: Варення з абрикосів: три легкі рецепти приготування

Крім абрикосів, в компот можна додавати сливи, вишні, полуницю та інші фрукти. Головне при приготуванні абрикосового компоту – правильно розрахувати кількість цукру (приблизно 500-600 грамів цукру на один кілограм абрикосів). Для консервування відбирайте стиглі абрикоси, але не дуже м'які, адже вони втратять форму і свій апетитний вигляд.

Компот із абрикосів можна просто пити, а от фрукти можна додавати в салати та у випічку.

Читайте також: Абрикосовий пиріг: три рецепти приготування запашного десерту

Рецепт компоту з абрикосів

Компот із абрикос: рецепт приготування абрикосового компоту на зиму
Рецепт приготування компоту з абрикосів

Інгредієнти:
- вода – 3 л;
- цукор – 300-350 г;
- абрикоси – 0,5 кг.

Рецепт приготування компоту з абрикосів:

1. Добре вимийте абрикоси, розріжте їх навпіл та видаліть кісточки й плодоніжки.

2. Банки простерилізуйте. Викладіть туди абрикоси. Їх кількість залежить від вас – чим більше фруктів, тим густішим буде компот.

3. В каструлі доведіть воду до кипіння, додайте цукор та проваріть до його повного розчинення.

Читайте також: Пиріг з чорницею: рецепт приготування ніжного десерту

4. Залийте сиропом банки, дайте настоятись 5 хвилин. Потім знову злийте його в каструлю та прокип’ятіть (абрикоси лишіть в банках).

5. Залийте сиропом банки вдруге та закатайте металевими кришками. Переверніть банки, закутайте у ковдру та лишіть до повного остигання.

Примітка: якщо ви закриваєте абрикосовий компот з кісточками – обов'язково випийте його протягом року, адже після цього часу синильна кислота з кісточок перейде у фрукт. Це може викликати навіть отруєння.