Окрім самих кабачків, до суміші можна додавати й інші сезонні фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи та інші. Рецепт можна доповнювати улюбленими інгредієнтами, інформує 24 канал.

Читайте також Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт

Кабачкову ікру можна готувати як зі свіжою подачею, так і консервувати на зиму. Тому вам варто звернути увагу на рецепт легкої консервації, який вам сподобається і посяде гідне місце у ваших зимових запасах.

Простий рецепт приготування кабачкової ікри

Спосіб приготування:


Готуйте кабачкову ікру легко та смачно

1.Усі овочі ретельно промийте, почистіть і поріжте на невеликі шматочки. Молоді кабачки можна не очищати від шкірки і насіння. Цибулю теж дрібно поріжте.

2.Моркву, кабачки і перець пропустіть через м'ясорубку.

3.У широкій каструлі з товстими стінками спасеруйте подрібнену цибулю.

4.Перекладіть до неї овочеву суміш і на великому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. Потім залийте олією і варіть на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 1 годину.

5.Посоліть, поперчіть, додайте цукор, томат, подрібнений часник, добре перемішайте і продовжуйте варити ще 15-20 хвилин.

6.Після цього обов’язково налийте оцет, перемішайте, наповніть ікрою стерилізовані банки і закатайте.

7.Переверніть банки догори дном, накрийте рушником або ковдрою і залиште до повного охолодження.

8.Домашня кабачкова ікра на зиму згодиться і як самостійна страва з хлібом, і як додаток до різних гарнірів.

Читайте також Як правильно варити кукурудзу: корисні поради

Рецепт кабачкової ікри з червоним перцем