Попри практичність харчової плівки в побуті, в неї є один мінус. Буває так, що вона починає прилипати сама до себе, ще до того моменту, коли ви перемотали потрібний продукт. Що з цим робити – підкажемо далі.
Це працює Руки після горіхів стали коричневими: 6 способів, чим їх відмити
Де найкраще зберігати харчову плівку
Переважно люди тримають харчову плівку на полиці біля фольги та пергаментного паперу. Є одна проста хитрість – краще перекласти її звідти до морозильної камери.
Для чого робити таке охолодження, можна пояснити з погляду науки. Усе просто: холодне середовище в морозилці забирає частину електрики, внаслідок якої плівка липне сама до себе.
- Якщо ви забезпечите їй холодне повітря, то після перебування там, вона буде добре прилипати до продукту чи страви.
Харчова плівка / Фото Deposit.photos
Фахівці тлумачать, що харчова плівка злипається тому, що молекули на поверхні перегруповуються, формуючи не надто потужний хімічний контакт. Власне, саме низькі температури такі зв'язки сповільнюють.
Охолодження харчової плівки – справа, на яку ви не будете витрачати багато часу. Необов'язково витягувати з морозилки якісь продукти, якщо ви не маєте там достатньо місця. Просто поставте її туди на 15-20 хвилин. Готово, можете перемотувати їжу.