Про це йдеться у дослідженні, опублікованому у журналі Nature Plants.
Читайте також: Як заварити справді міцну каву
Як кажуть експерти організації World Coffee Research, до 2050 року попит на каву зросте вдвічі, при цьому площі придатних до її вирощення земель наполовину зменшаться.
Крім того, зміни у кліматі вплинуть і на якість "бобів" кавового дерева.
Як пояснюють фахівці, у районах з низькими температурами якість кави вища, оскільки рослини дозрівають повільніше, а отже більше часу йде на те, щоб формувалися такі складні ароматичні елементи, як кислотність та духмяність.
Проте, коли температура збільшується, як це і відбувається в Ефіопії протягом багатьох років, кава дозріває дуже швидко, тому боби менш якісні.
Втім, як зазначають у World Coffee Research, навіть якщо виробництво кави зменшиться в одній країні, то у інших основних країнах-експортерах, таких як Бразилія або В'єтнам, ціни можуть впасти.