На ринках північноафриканської країни Марокко кожному відвідувачу пропонують солодкий чай з м'ятою. Саме цей напій допомагає місцевим жителям пережити неймовірну спеку. До чаю часто пропонують "каб-ель-газаль" – невеличкі печива з тертим мигдалем. Такі колоритні ласощі гармонійно поєднуються з освіжаючим та солодким смаком напою.

Читайте також: Чим замінити майонез: три смачні рецепти соусів

Однак у приготуванні марокканського чаю з м'ятою є свої секрети. Так, чайник, в якому заварюється гарячий напій, потрібно тримати високо над чашкою, щоб він наситився киснем.


Марокканський чай подають в маленьких чашках

Інгредієнти:
- зелений чай сорту ганпаудер – 1 ст. л.,
- цукор – за смаком,
- свіжа м'ята – 30 г,
- окріп – 1 л.

Як приготувати марокканський чай з м'ятою:

1. Покладіть заварку в чайник та залийте його 1 склянкою окропу. Покрутіть посудину, щоб прогріти її та помити чай. Для цього знадобиться кілька секунд. Злийте рідину, залишивши в теплому чайнику заварку.

2. Додайте до заварки менше, як 1 літру окропу. Листя повинно настоюватись упродовж 2 хвилин. Після цього до отриманого чаю додайте м'яту та цукор за смаком. Готовий напій повинен постояти ще 3 – 4 хвилини, після чого його можна вживати.

3. Марокканці часто додають до чаю скибки лимону, що додаю свіжості та кислинки напою.

Жителі Африки переконані, що цей напій рятує їх від спеки. Нескладний рецепт використовують у всьому світі, застосовуючи технологію заварювання чаю, розсекречену марокканцями.