Хліб чи батон не першої свіжості можуть бути чудовим інгредієнтом для ваших страв. Ось три чудові ідеї, як використати черствий хліб, передає "Лайфхакер".

Хлібний пудинг

Потрібно:

• підсохлий хліб;

• 2 склянки молока;

• 2 яйця;

• 2 чайні ложки вершкового масла;

• ⅓ склянки цукру;

• дрібка солі;

• ванілін.

Спосіб приготування:

У кастрюлі змішати молоко, масло, ванілін, сіль і цукор. Поставити посудину на середній вогонь, поки масло не розтане та охолодити.

Яйця потрібно збити та додати в молочну суміш. Хліб нарізати невеликими кубиками та викласти у форму для запікання, яку попередньо треба змастити маслом.

Читайте також: Бананові чіпси: рецепт приготування

Хліб залити яєчною сумішшю та випікати до рум'яної скоринки. До солодкого пудинку також можна додати фрукти чи шоколад.

Також можна приготувати солони пудинг: просто замість цурку додати сіль, а в якості начинки додати овочі, м'ясо чи гриби.

Панцанелла

Таку дивну назву має досить простий італійський салат із хлібними грінками.

Потрібно:

• черствий хліб;

• помідори;

• ріпчаста цибуля;

• оливкова олія;

• прованські трави;

• оцет;

• базилік;

• сіль, чорний перець за смаком.

Спосіб приготування:

Хліб нарізати кубиками та попередньо обсмажити або запекти у духовці. Так вони в салаті довше залишатимуться хрусткими, а не одразу розмокнуть. До хліба нарізати помідори та цибулю.

Для заправки потрібно змішати трошки оцту, прованські трави, оливкову олію, базилік та інші спеції за смаком. Усе перемішати. За бажання в салат також можна додати оливки, сир чи інші овочі.

Заправка з хлібних крихт

Хлібні крихти можуть чудово доповнити салати, сендвічі та інші страви.

Потрібно просто підсмажити чи запекти хліб із травами і олією, аби він став хрустким та ароматним. І його вже можна додавати у салати, додавши, до прикладу, часник та цедру лимона.