Хліб чи батон не першої свіжості можуть бути чудовим інгредієнтом для ваших страв. Ось три чудові ідеї, як використати черствий хліб, передає "Лайфхакер".
Хлібний пудинг
Потрібно:
• підсохлий хліб;
• 2 склянки молока;
• 2 яйця;
• 2 чайні ложки вершкового масла;
• ⅓ склянки цукру;
• дрібка солі;
• ванілін.
Спосіб приготування:
У кастрюлі змішати молоко, масло, ванілін, сіль і цукор. Поставити посудину на середній вогонь, поки масло не розтане та охолодити.
Яйця потрібно збити та додати в молочну суміш. Хліб нарізати невеликими кубиками та викласти у форму для запікання, яку попередньо треба змастити маслом.
Читайте також: Бананові чіпси: рецепт приготування
Хліб залити яєчною сумішшю та випікати до рум'яної скоринки. До солодкого пудинку також можна додати фрукти чи шоколад.
Також можна приготувати солони пудинг: просто замість цурку додати сіль, а в якості начинки додати овочі, м'ясо чи гриби.
Панцанелла
Таку дивну назву має досить простий італійський салат із хлібними грінками.
Потрібно:
• черствий хліб;
• помідори;
• ріпчаста цибуля;
• оливкова олія;
• прованські трави;
• оцет;
• базилік;
• сіль, чорний перець за смаком.
Спосіб приготування:
Хліб нарізати кубиками та попередньо обсмажити або запекти у духовці. Так вони в салаті довше залишатимуться хрусткими, а не одразу розмокнуть. До хліба нарізати помідори та цибулю.
Для заправки потрібно змішати трошки оцту, прованські трави, оливкову олію, базилік та інші спеції за смаком. Усе перемішати. За бажання в салат також можна додати оливки, сир чи інші овочі.
Заправка з хлібних крихт
Хлібні крихти можуть чудово доповнити салати, сендвічі та інші страви.
Потрібно просто підсмажити чи запекти хліб із травами і олією, аби він став хрустким та ароматним. І його вже можна додавати у салати, додавши, до прикладу, часник та цедру лимона.