Завдяки великому вмісту вітамінів та амінокислот, манго має багато корисних властивостей. Плід багатий на бета-каротин, вітамін А, каротиноїди і фолієву кислоту, а вони благотворно впливають на зір і кістки.

Читайте також: Фруктовий салат: три літні рецепти

Також цей фрукт рекомендують вживати при болях в серці і для загального зміцнення серцево-судинної системи. Щоб користь від манго була максимальною, його треба правильно вибирати.

Як вибирати стигле манго?

Форма плоду не грає великої ролі, адже існує багато видів манго, які відрізняються розмірами. У наших магазинах продають плоди вагою в середньому 200-300 грамів.

Придивіться до стану шкірки манго – вона не повинна бути в'ялою чи з якимись плямами.

Спілий фрукт має приємний солодкий запах. Якщо манго віддає кислим чи п'янким запахом, то фрукт точно перестиглий.

Стигле манго не повинне бути дуже жорстким або, навпаки, занадто м'яким. Якщо з фрукту виділяється сік, це означає, що фрукт перезрів.