Про це пише видання cosmo.com.ua.
Читайте також: Вчені попередили про небезпеку чаю з молоком
Інгредієнти:
Синій виноград - 10 кг (приблизно з двох відер винограду вийде 10 літрів вина);
Цукор (на літр вина - 100-200 г);
Вода - 100 мл (нею можна розбавити концентрований сік винограду).
Приготування:
Виноградини вибрати із грона та добре промити та перетерти їх.
Перетертий виноград накрити чистою тканиною, на 5 днів при температурі 18-27 градусів. Кожного дня треба масу перемішувати.
Далі виноград треба процідити, зібрати сік і кілька разів перелити із ємності в ємність (це наситить виноградний сік киснем).
Відфільтрований сік треба розлити по пляшках для бродіння (в одній посудині має бути не більше 70% соку) і додати цукор.
На шийці банки треба встановити промиту медичну рукавичку, зробивши в пальцях проколи голкою.
Коли консистенція стане кислуватою, треба додавати 50 грам цукру на кожен літр соку. Цю процедуру слід повторювати 3-4 рази на перших 20 днів бродіння.
Також треба стежити за рукавичкою - спочатку вона надується, а коли вино настоїться - здметься.
На бродіння треба витратити 40 до 380 днів, під час якого формується кінцевий смак вина.
Через кілька місяців домашнє вино буде готове.