Для видання Business Insider Мацухіса продемонтрував, як слід вживати популярну страву.
Читайте також: Найкращі рецепти солодощів без цукру: як не відмовляти собі ні в чому і зберігати струнку фігуру
Не змішуйте васабі та соєвий соус
За його словами, не треба змішувати соєвий соус з васабі. Спершу опустіть у соєвий соус тільки рибу, без рису, і лише тоді додайте до суші трохи васабі – зверху риби.
Експерт додає, що такий спосіб вживання суші набагато зручніший, ніж звичний та дозволяє краще відчути смак страви. А ще це більш традиційний спосіб, додає Мацухиса.
Соєвого соусу має бути в міру
Під час вживання ролів не переборщуйте з додаванням соєвого соусу. Замість того, щоб занурювати весь шматочок страви, обмежтеся лише невеликою частиною.
Експерт вважає, що забагато соєвого соусу не дозволить відчути справжній смак страви.
Як їсти суші
Вживати рол треба цілим, не відкушуючи по частинах. Шеф-кухар вказує, що це найсерйозніша помилка при вживанні ролів, оскільки кожен шматочок ролу містить кілька інгредієнтів, підібраних таким чином, щоб посилити і поліпшити смак один одного.
Варто починати з більш легких видів суші, залишаючи страву з жирною рибою на потім.
Що робити з імбиром
Мацухиса розповів, що імбир подається до страви, щоб можна було спробувати відразу кілька різних видів суші. Перед вживанням іншого виду суші рекомендується з'їсти невеликий шматочок імбиру – у такий спосіб ви переб’єте у роті смакові відчуття і в повній мірі відчути смак іншого виду суші.
Дивіться відео, як їсти суші