За словами фахівці, багато людей недооцінює обсяг споживаного алкоголю. Тому дуже важливо адекватно оцінювати випите спиртне, передає Namoi Valley Independent.
Читайте також: 5 найпоширеніших помилок при виборі вина в ресторані
Гейтс рекомендую не споживати понад дві порції напоїв на день (один дрінк – це 10 грамів алкоголю або 100 мілілітрів вина середньої міцності).
Чим міцніший напій, тим менше допустимий обсяг. Наприклад, 100 мілілітрів Sauvignon blanc міцністю приблизно 11% еквівалентні 88 мілілітрів червоного вина міцністю 14-15%.
Якщо у пляшці червоного вина міцністю 14% міститься 8,5 стандартних дрінка (у пляшці білого міцністю 11% їх 7,5), то краще наливати вино у менший келих.
Нікола Гейтс нагадує, що спиртне – це токсин. Тому важливо влаштовувати собі відпочинок від алкоголю, це сприяє відновленню печінки.
Під час перерви можна знайти заміну алкоголю. Наприклад, у компанії друзів експерти радять пити безалкогольний напій з келихів для вина.