Дієтолог Оксана Скиталінська на сторінці у Facebook розповіла, як підготуватися до новорічного застілля, аби організм був готовий працювати у посиленому режимі.

Читайте також: Як смачно, красиво та за феншуєм зустріти Новий рік 2018: все про підготовку до свята

1. Вода

Дієтолог радить пити склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.

2. Прийомів їжі має бути 2-3

Кожен додатковий перекус змушує печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод та переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дворазовий прийом їжі на свята дає відпочинок підшлунковій залозі.

За словами Скиталінської, це не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема, із загостренням запалень органів травлення.

3. Білки, жири, вуглеводи

З кожним прийомом їжі варто вживати продукти з трьох груп: білкові, рослинні та жирові. Однак не всі відразу, а по декілька.

Наприклад, на сніданок візьміть варене яйце, бобові (ложка-дві), зелень і овочі, горіхи (1-4 шт), можна з’їсти мандарину та йогурт. Також дозволена кава .

На обід: суп овочевий, запечена курка, свіжі овочі, квашена капуста, ложка оливкової олії, пів’яблука. А напій – настій шипшини.

На вечерю: парова риба, овочі свіжі та парові, 1/4 авокадо, насіння льону/чіа (кавова чашечка), ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.

4. Термічна обробка

Дієтолог радить варити продукти, рідше – запікання в скляному або керамічному посуді, але не в "рукаві" і не у фользі.

5. Виключіть усі солодощі

Під час свят уникайте цукерки, тістечка, торти, шоколадки і солодкі напої, включно із фруктовими натуральними соками, включно із сухофруктами і медом.

6. Вода, чай, кава

Протягом дня пийте лише воду, неміцний свіжозаварений зелений чай, а каву – лише одну чашечку вранці.

За словами Скиталінської, від такого раціону "впаде" живіт, за день-два зменшиться талія і пропаде відчуття голоду.

Дієтолог додає, що з усіх цих груп продуктів можна готувати смачні страви та напої: комбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, а воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах.