Як приготувати какао: незвичайні рецепти, які варто спробувати кожному

7 листопада 2020, 07:00
Читать новость на русском

Напій, який зігріє в прохолодну погоду, а в похмуру – підніме настрій. Як приготувати улюблене какао – читайте в нашому матеріалі.

Какао – це теплий, ароматний напій, який знайомий нам з дитинства. Він стимулює вироблення ендорфінів і покращує настрій. Редакція 24 каналу пропонує декілька незвичайних рецептів.

Читайте також Популярний блакитний чай матча: чи насправді він корисний

Смачні рецепти

Апельсинове какао

Інгредієнти:
апельсиновий лікер – 3 столові ложки;
молоко – 4 склянки;
какао-порошок – 1/4 склянки;
дрібка солі;
цукор – 1/2 склянки

Спосіб приготування

  1. Цукор, какао-порошок і сіль залийте окропом і доведіть до кипіння.
  2. Варіть напій протягом 2 хвилин. Додайте молоко, перемішайте та зніміть з вогню.
  3. Влийте апельсиновий лікер, перемішайте та розлийте по чашках. Цедрою апельсину можна прикрасити готовий напій.


Какао з апельсиновим лікером / Фото smachno

Какао по-мексиканськи

Інгредієнти (на одну порцію):
какао – 50 грамів;
цукор – 50 грамів;
молоко – 2 склянки;
кориця – 1/2 чайної ложки;
паличка кориці;
дрібка червоного перцю.

Спосіб приготування

  1. Розігрійте трохи молоко, додайте до нього цукор і какао. Помішуйте паличкою кориці.
  2. Додайте щіпку перцю та продовжуйте помішувати паличкою кориці.
  3. Коли напій закипить, зніміть його з вогню.
  4. Готовий напій прикрашаємо меленою корицею.


Какао з перцем / Фото pexels

Какао-фліп

Інгредієнти:
жовток свіжого яйця;
цукор – 3 столові ложки;
нежирні вершки – 150 мілілітрів;
какао-порошок – 2 столові ложки.

Спосіб приготування

  1. Жовток збийте з цукром так, щоб утворилась біла маса.
  2. З какао-порошку та води приготуйте какао.
  3. До напою додайте гарячі вершки та злегка збийте вінчиком.
  4. Невелику кількість напою додайте до збитого жовтка та трохи розітріть.
  5. Потім з'єднайте з рештою какао та ще раз збийте весь обсяг.
  6. Важливо: перед тим, як розливати напій, потрібно підігріти чашки.


Какао-фліп з вершками / Фото rozetka

Какао з корицею

Інгредієнти (на одну порцію):
молоко – 300 мілілітрів;
какао-порошок – 2 десертні ложки, без гірки;
цукор – 2 чайні ложки;
дрібку кориці;
збиті вершки.

Спосіб приготування

  1. Молоко підігріваємо у невеликій каструлі.
  2. Какао та цукор потрібно ретельно розтерти, додавши 3 – 4 ложки молока.
  3. Коли молоко добре нагрілось, тонкою цівкою виливаємо в каструлю суміш какао, цукру і молока.
  4. Доводимо до кипіння, помішуючи вінчиком.
  5. Після закипання, напій треба кілька хвилин поварити на невеликому вогні.
  6. За хвилину до готовності додайте корицю.
  7. Перелийте напій у чашку та прикрасьте збитими вершками.


Вершки, кориця та какао – ідеальне поєднання / Фото pexels

Какао з маршмелоу

Інгредієнти:
молоко – 4 склянки;
цукор – 2 столові ложки;
какао-порошок – 2,25 столові ложки;
тертий шоколад – 4 столові ложки;
маршмелоу.

Спосіб приготування

  1. У сотейнику змішайте молоко, цукор, какао та шоколад.
  2. Нагрійте та постійно помішуйте, не доводячи до кипіння.
  3. Розлийте по чашках.
  4. Прикрасьте маршмелоу та тертим шоколадом.


Какао з маршмелоу / Фото pexels