Якщо ви незабаром чекаєте на сина, то вже варто подумати над іменем. Про декілька чудових варіантів, їхнє походження та значення розкаже LifeStyle 24.

Дивіться також 4 найнезвичніших імені, які вражають своєю милозвучністю

Добірка гарних чоловічих імен

Матвій

Ім'я Матвій має давньоєврейське коріння та означає "Божа людина", "дарований Богом". Воно дуже шанується серед християн, адже раніше так називався один з дванадцяти апостолів Ісуса Христа та євангеліст.

Хлопчики, яким дають це ім'я, не люблять суперечок та сварок, тому завжди намагаються розв'язувати проблеми мирним шляхом. Вони – доволі закриті, зазвичай не підпускають до себе багато людей.

Любомир

Слов'янське ім'я Любомир складається з двох частин: "люб" ("любий", "улюблений") та "світ", тому трактується як "любий світу". Один із його найвідоміших власників – Любомир Гузар, колишній глава УГКЦ.

Такі чоловіки – скромні та не надто емоційні. Їх складно розізлити, оскільки завжди стараються тримати себе в руках та контролювати ситуацію.

Добірка чоловічих імен Як назвати сина / Фото Canva

Неймовірно Для хорошої долі: 5 чоловічих імен, які притягують щастя

Тимофій

Ім'я Тимофій має давньогрецьке походження та перекладається як "той, хто шанує Бога". Воно належало одному з апостолів від сімдесяти, який був учнем апостола Павла та першим єпископом Ефеським.

Тимофій – хороший друг, який ніколи не кине у біді. Він вміє вислухати, поспівчувати та дати пораду, коли це потрібно. Притягує до себе позитивних людей, адже одразу помічає погані риси характеру.

Святослав

Ім'я Святослав – старослов'янське. Воно утворилося з двох слів: "святий" і "слава", тому має значення – "священна слава". У давні часи так називалися відомі люди. Наприклад, був великий князь київський Святослав Ігорович.

Власники цього імені завжди прагнуть досягати найкращих результатів, тому вони є дуже наполегливими та цілеспрямованими. Не люблять стояти на місці, стараються постійно пробувати щось нове та експериментувати.