Гарбузи належать до тих овочів, яким треба створити сприятливі умови для зберігання. Це допоможе уникнути передчасного загнивання. 24 Канал розкаже, як і де правильно тримати гарбузи.
Ви точно не знали Це щось нове: де треба зберігати моркву після збору врожаю
Як правильно зберігати гарбузи: дієві поради
Найкраще тривалий час тримати гарбузи середнього або великого розміру. Хворі та пошкоджені плоди треба викинути, бо вони заражають інші.
Після збору урожаю з ділянки, варто десь на тиждень покласти їх в приміщення, де температура становить +25-28, а вологість – 85%. Недостатньо спілі овочі ще можуть дозріти. До того ж повинна ущільнитися шкірка.
- Якщо ви помітили на плодах малі дірки або вм'ятини, можна обприскати їх 3%-им розчином марганцівки. Так, вони не почнуть гнити.
Марганцівка / Фото "Добробут"
- На тривале зберігання овочі кладуть лише в сухі та прохолодні місця. Бо якщо висока волога, то може з'явитися грибок.
Ідеальним варіантом, щоб покласти гарбузи, є підвал або льох. Усі плоди треба поставити на полиці або в ящики, або не було контакту з бетоном. Бо від холодного металу можуть гнити.
Гарбузи в ящику / Фото "Земляк"
Пам'ятайте, що плоди краще зберігати хвостиком вгору. Так, вони довше простоять. Оптимальні умови для них – це холод, темнота та сухість. Час від часу фахівці радять оглядати гарбузи. Якщо ви помітили на овочі темні плями, то забирайте з собою та щось з нього готуйте. Бо зберігатися довго він вже не буде.