У вулику мед може зберігатися сотні років, бо це його природне середовище. А от у домашніх умовах цей продукт простоїть до двох років. Тому що через світло й тепло він втрачає згодом свої корисні властивості. Де і як правильно зберігати мед – розкаже 24 Канал.
Корисно Де і як зберігати капусту на зиму, щоб вона не згнила
Найкраще місце для зберігання меду
Під час пошуку місця для зберігання меду, варто пам'ятати, що цей продукт псується в теплі. Особливо – біля плити й батарей. Також це стосується сонячних променів, бо вони вбивають у ньому всі корисні речовини. Тож підвіконня – не варіант. Найкраще природній продукт стоїть за температури +1-6, у підвалі чи коморі.
- Тож темне та прохолодне місце – це те, що потрібно для тримання меду. Має значення вологість повітря, щоб вона не перевищувала 75%. Хоча кожен вид меду має свої вимоги: наприклад, з акації добре реагує на вологу, а ось падевий – псується, якщо вологість перевищує 60%.
Також можете покласти мед в комору за температури +5-15, тільки не зберігайте його з хімічними зсобами та приправами. Якщо у вас немає комори, фахівці радять тримати мед на полиці темної шафи.
- У холодильнику мед не рекомендується зберігати, бо він там кристалізується швидше. А ще – втрачаються корисні речовини. Кімнатна температура підходить такому продукту на багато більше.
У чому мед зберігається найдовше
Найкраще – зберігати мед в посуді з глини, скла або емальованої сталі. Категорично не підійдуть бляшані банки або місткості, виготовлені з міді чи цинку. Тому що вони окислюються й мед починає псуватися.
Часто мед продають у пластиках і люди його продовжують тримати в такому вигляді. Утім, довго так робити не варто, максимум до року. Тому що потім мед втратить корисні властивості.