Про це пише видання Тelegraf.com.ua.
Вчені наголошують, ризик діабету підвищується на 11 відсотків з кожною щоденною порцією білого рису.
Американці проаналізували чотири попередні дослідження щодо вивчення зв'язку між споживанням рису і цукровим діабетом.
Також вчені намагалися встановити, чи є зв'язок між споживанням рису і розвитком діабету у жителів Азії (де традиційно багато їдять рису), і в країнах Заходу (де рису їдять менше). У дослідженнях взяли участь близько 352 тисяч учасників, жоден з яких не мав діабет на початку дослідження.
Читайте також: Їмо правильно. Як корисно поєднувати продукти
За час спостережень у 13 284 осіб розвинувся цукровий діабет.
Зв'язок між рисом і ризиком діабету помітили і в азіатських, і в західних країнах, при цьому жителів країн Азії він був сильнішим.
На думку вчених, справа полягає в тому, що рис має високий глікемічний індекс. Це означає, що організм швидко перетворює вуглеводи в глюкозу.