Під час дослідження, 48 дітей протягом 18 місяців щодня приймали експериментальний препарат, в якому об'єднали пробіотики lactobacillus rhamnosus з арахісовим протеїном, пише Independent.

Читайте також: 8 видів укусів комах, які ви повинні знати: детальні фото

Після відміни препарату 80% дітей змогли і далі їсти арахіс без будь-яких алергічних реакцій. Через чотири роки 70% дітей продовжили вживати арахіс без жодної загрози здоров'ю.

За словами професора Мімі Танг, пробіотики допомагають «переналаштувати» імунну систему щодо алергену і через певний час виробити стійкість до подразника.

Вона наголосила, що це відкриття допоможе у майбутньому розробити препарати проти інших видів харчових алергій як у дітей, так і у дорослих.