Про це пишуть в опублікованому дослідженні в журналі International Journal of Gastronomy and Food Science.
Науковці вирішили приготувати медуз виду "Aurelia aurita" авторськими і традиційними китайськими способами, і були здивовані, адже продукт справді нагадує чіпси — він теж хрумтить і легко ламається.
Вид медуз "Aurelia aurita"
Виявилося, що найпоживніші страви виходять з медуз, які вимочені в 96%-ому спирті і потім висушені,
– пишуть автори дослідження у виданні.
Але, на відміну від картопляних і кукурудзяних чіпсів, у сушених медузах зовсім немає жиру і в них міститься мало солі, зате є багато білка. Такий спосіб приготування медуз вчені планують масово розповсюдити у Данії.
Виготовлені чіпси з медузи
До слова, медуз роду "Rhizostomae" в Китаї готують і їдять вже як мінімум 1700 років та додають в салати і супи.
Читайте також: Дієтолог назвала продукт, який отруює цілий організм