Рецепти підготувало видання cosmo.com.ua.
Шашлик зі свинини в білому вині
Інгредієнти:
2 кг свинячої шиї, склянка білого сухого вина, чайна ложка коріандру, перець, лавровий лист і сіль – за смаком.
Приготування:
М'ясо нарізаємо на шматочки, ділити треба так, щоб у кожному шматку був прошарок жиру - це зробить шашлик соковитішим. Далі укладаємо м'ясо у каструлю, додаємо спеції і заливаємо вином. Все ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин.
Читайте також: Як організувати ідеальний пікнік: важливі поради
Перед приготуванням шашлик потрібно посолити. Нанизати м'ясо на шампури, полити маринадом з сухого вина. Готувати шашлик зі свинини потрібно до утворення рум'яної скоринки. Важливо! Солити м'ясо краще безпосередньо перед смаженням.
Курячий шашлик з овочами
Інгредієнти:
Півкіло курячого філе, 2 штуки солодкого перцю, 8 штук помідорів черрі, по 2 столові ложки оцту та олії, перець і сіль – за смаком.
Приготування:
Оцет змішуємо з олією та спеціями і ретельно перемішуємо. Нарізаємо куряче філе на великі шматки, заливаємо його цим маринадом і зберігаємо ще 30 хвилин. На шампури настромлюємо почергово куряче філе, перець і помідори. Приготоване м'ясо можна подавати з лавашем і зеленню.
Шашлик з баранини в гранатовому маринаді
Інгредієнти:
600 г філе баранини , склянка гранатового сиропу, 2 ложки оливкової олії, 2 чайні ложки лимонного соку, - 2 зубчики часнику, спеції – за смаком.
Приготування:
Змішуємо гранатовий сироп, олію, лимонний сік, сіль, перець і подрібнений часник. Нарізаємо м'ясо і заливаємо приготованим сиропом. Все перемішуємо, накриваємо плівкою і 6 годин тримаємо у холодильнику.