Рецептом тарту з інжиром та грецькими горіхами поділилася фуд-блогер Настя Ганджа.
Читайте також: 5 вишуканих десертів, які ви зможете приготувати вдома
Інгредієнти для основи тарту:
- 150 г вершкового масла;
- 95 г цукрової пудри;
- сіль;
- 30 г мигдалевого борошна;
- 50 г жовтків;
- 250 г цільнозернового борошна (можна звичайного).
Для начинки тарту:
- 160 г вершкового масла;
- 160 г коричневого цукру (можна білого;
- 3 яйця;
- 190 г перемелених грецьких горіхів;
- 4-5 шт свіжого інжиру;
- 1 ч.л. кориці.
Як приготувати тарт з інжиром та грецькими горіхами:
1. М'яке масло збийте з цукровою пудрою, сіллю та мигдалевим борошном в пухку масу. Додайте жовтки та вимішайте до однорідності.
2. Для однієї порції тарту вам знадобиться 350 грамів тіста. Решту можна заморозити. Перед випіканням загорніть тісто в харчову плівку та залиште в холодильнику на 1-1,5 години.
Основа тарту – пісочне тісто
3. Охолоджене тісто розкатайте товщиною 3-4 мм. Викладіть тісто у форму, яку не потрібно змащувати маслом. Тісто у формі поставте на 1,5 години в холодильник.
5. Через 1,5 годин накривайте основу для майбутнього тарта пергаментом та насипте зверху горох або іншу крупу. Випікайте основу з крупою 20 хвилин. Потім вийміть крупу та допікайте тісто ще 10 хвилин до рум’яності.
Тарт з інжиром та горіхами?: рецепт приготування з фото
6. Для начинки: збийте масло з коричневим цукром, додайте яйця, ще раз збийте. Додайте горіхи та добре перемішайте.
7. Вилийте начинку в основу для тарта, зверху розкладіть шматочки інжиру та посипте корицею. Випікайте при 180 С протягом 30 хвилин.
Подавайте тарт з інжиром та горіхами охолодженим