Сомельє Микола Гупало зазначає, що сорт винограду Бастардо дуже поширений в країнах Східної Європи. Його батьківщиною прийнято вважати острів Мадейра. В XIX сторіччі Бастардо завезли на територію Кримського півострова.
Читайте також: З чим пити вино: ТОП-6 смачних закусок
Солодкі ягоди Бастардо з оптимальним поєднанням кислоти якнайкраще підходять для виробництва першокласних десертних вин з оригінальним оксамитовим ароматом та глибоким темно-рубіновим забарвленням. Хоча з цього сорту також охоче виготовляють напівсолодкі і навіть сухі вина. А в купажах з іншими червоними сортами з Бастардо виходять чудові міцні та кріплені вина.
Сорт Бастардо – родом із Франції
На території України Бастардо виробляють різних кондицій – від сухих до солодких. Колір може зустрічатися різних червоних відтінків – від гранатового до рубінового. В ароматі Бастардо зустрічаються відтінки шипшини, вишні, троянди; а смак – м’який, збалансований, оксамитовий, з нотками шоколаду.
Бастардо подають до м'яса та десертів
Сортові вина Бастардо різнопланові у гастрономічному поєднанні. Сухі подають до основних страв, а напівсолодкі – до солодкого столу.
До сухих вин Бастардо добре підходять страви з дичини та м’яса. А до солодких вин непогано пасують десерти та фрукти,
– наголосив інженер-винороб Микола Гупало.
Якщо Ви досі не куштували вина Бастардо, не вагайтеся – спробуйте це солодке задоволення. Це вино точно не залишить байдужим, і займе гідне місце у Вашому домашньому винному барі.