З цих плодів готують салати, закуски, пироги, варення та десерти, зазначає 24 канал.

Читайте також Корисний сніданок: смачні та прості рецепти з авокадо

Омлет з грушею

омлет
До омлету можна додати дрібку червоного перцю / Фото Irulka78

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 стигла груша
  • 5 столових ложок вершкового масла
  • 2 столових ложки молока
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 1/3 склянки тертого твердого сиру

Спосіб приготування

  1. Грушу наріжте тонкими скибочками, попередньо очистивши від шкірки і серцевини.
  2. На сковороді розтопіть 3 ложки вершкового масла та трохи підсмажте скибочки груші.
  3. Збийте яйця, молоко, сіль та перець. Додайте на сковороду залишок вершкового масла.
  4. Вилийте на сковороду суміш з яйця та молока, підсмажте.
  5. У самому кінці додайте сир і накрийте сковороду кришкою, щоб сир розтопився.

Салат з качкою та грушею

салат
Салат з качкою / Фото prosalat.com.ua

Інгредієнти:

  • 300 грамів вареного буряка
  • 50 грамів сиру з блакитною пліснявою
  • 1 готова качина грудка
  • 1 груша зі щільною м'якоттю
  • 6 скибочок бекону
  • 3 столові ложки олії
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту
  • трохи кедрових горіхів
  • салат корн

Спосіб приготування

  1. Готовий буряк нарізати кубиками. Грушу почистити та нарізати м'якоть кубиками.
  2. Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
  3. Листя салату порвати, додати буряк, грушу, качку і сир.
  4. Невеликі шматочки бекону потрібно обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
  5. З'єднати всі інгредієнти.
  6. Для заправки потрібно збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет вінчиком.

Запечена груша з пластівцями

запечена груша
Груша запечена з вівсяними пластівцями / Фото banketof

Інгредієнти:

  • 5 великих стиглих груш
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 склянка коричневого цукру
  • Кориця і мускатний горіх за смаком
  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 2 склянки яблучного соку

Спосіб приготування

  1. Груші розріжте навпіл і видаліть серцевину. Розкладіть їх на формі для запікання.
  2. Змішайте вівсянку, цукор, спеції та масло. Розкладіть суміш поверх груш.
  3. Вилийте у форму для запікання половину яблучного соку і поставте груші в духовку на 30 хвилин. Потім долийте ще соку та залиште на 30 хвилин у духовці.
  4. Подавайте охолодженими.

Бананово-грушевий пиріг

пиріг
Бананово-грушевий пиріг / Фото blog.metro.ua

Інгредієнти:

  • 1 склянка м'якого вершкового масла
  • 1,5 склянки цукру
  • 4 яйця
  • 2 дуже стиглих банани
  • 2 – 3 дуже стиглих груші
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 3 склянки борошна
  • 2,5 чайних ложки соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 стакан сметани
  • 0,5 склянки фініків без кісточки

Спосіб приготування

  1. Збийте разом цукор, ваніль, яйця та вершкове масло.
  2. Додайте до суміші борошно, соду і сіль, та добре перемішайте.
  3. У блендері подрібніть м'якоть банана і груші, додайте корицю. З'єднайте інгредієнти, додайте сметану і добре перемішайте.
  4. Додайте до тіста фініки.
  5. Вилийте тісто в форму.
  6. Випікайте пиріг протягом години.

Груші з шоколадом та горіхами

Груша з шоколадом
Груша з шоколадом і горіхами / Фото dom-desertov

Інгредієнти:

  • 4 груші зі щільною м'якоттю
  • 50 грамів шоколаду
  • 1 столова ложка вершків
  • 2 чайні ложки цукру
  • ложка подрібнених волоських горіхів

Спосіб приготування

  1. Почистьте груші та розріжте на половинки.
  2. Склянку води закип'ятіть з цукром і відваріть груші. Охолодіть.
  3. Шоколад і вершки потрібно розтопити.
  4. Уже рідкий шоколад залити в заглиблення груш, посипати горіхами.
  5. Викласти на деко і запікати в духовці протягом 20 хвилин при 180 градусах.