Чтобы листья картошки не чернело: надежный дедовский метод
Затяжные дожди приводят к тому, что на картофеле развивается такая грибковая болезнь как фитофтороз. Она проявляется коричневыми пятнами, которые впоследствии начинают чернеть.
Фітофтороз – серйозне захворювання, що шкодить картоплі настільки, що вбиває врожай: спочатку з'являються на нижньому листі, а потім поширюються аж до плодів. 24 Канал розповісти , як ефективно захистити картопля від фітофторозу.
Читайте також Перевірте, чи ви це зробили: як діяти, коли погано зійшов буряк
Захист картоплі від фітофторі
Щоб захистити картопля від фітофтори, ось кілька порад :
- При виборі картопля оберіть сорти, які мають стійкість до різних хвороб, у тому числі до фітофтора.
- Обробляйте насіння перед посадкою у протигрибковому препараті проти фітофторів. Це зменшить можливість зараження на ранній стадії.
- Вперше рослину потрібно обробляти, коли вона досягла 25-30 сантиметрів. Можна використовувати 1% розчин бордоської рідини або мідного купоросу у пропорції 2 г на 10 літрів води.
Бордоська рідина / Фото Floristics.info
Стане нагоді в цій справі сірчанокисла мідь у співвідношенні 20 г на 10 літрів води. Вона не допустить розвитку фітофторів на картоплях.
Сірчанокисла мідь / Фото "Ковалент"
Через 2-3 тижні після цього картопля можна обробити оксихлорид міді. Він добре протидіє грибковим захворюванням.
Оксихлорид міді / Фото Jardineria On
Молочная сыворотка – надежный способ избавиться от фитофтороза. Для приготовления смешиваем сыворотку с водой в одинаковых количествах. В конце июня – начале июля ею надо опрыскивать картофель каждые 2 дня.
Молочная сыворотка / Фото Milkua.info
Противогрибковое действие оказывает йод с молоком. Берем 15 капель настойки и 1 литр молока и разбавляем в 10 литрах воды. Такую обработку следует проводить каждые 2 недели.
Молоко с йодом / Фото "Дачный диапазон"
Несподіване поєднання – чеснок з марганцівкою допоможе впоратися із цією хворобою. Для приготування суміші необхідно 100 г листя часнику, стрілок або часнику та нарізати це на малі шматки. Потім заливаємо склянкою води, наполягаємо 1 день. Після того, як ми процідили настій, додаємо відро води та 1 грам марганцівки. Такий засіб можна використовувати кожні 14 днів у кількості півлітра.