Рецепти салатів для пікніка на природі, які можна швидко приготувати
Сезон пікніків стартував! Плануючи пікнік не забудьте про салати, які стануть чудовим доповненням до основної страви. Ви можете приготувати їх зарання або ж готувати прямо на природі. Рецепти простих та швидких салатів для пікніку, а також кілька універсальних порад щодо приготування – далі в матеріалі.
Вихідні на травневі свята в 2018 році особливо радують українців, адже буде можливість відпочити одразу чотири дні поспіль – 28 (субота), 29 (неділя), 30 квітня (понеділок) та 1 травня (вівторок). Якщо ви не плануєте подорож на ці вихідні, то наполегливо радимо влаштувати собі вихідний на свіжому повітрі, з вогнищем, шашликом і, звісно ж, з салатами із свіжих овочів!
Читайте також: Який гарнір подати до шашлику: 5 смачних рецептів
Як приготувати салати на пікнік
Під час приготування салатів на пікнік варто бути уважним. Не бажано брати із собою салати із перероблених продуктів (наприклад, ковбаси чи шинки), а також відмовтесь від жирних соусів (особливо, від майонезу). Салати з такими інгредієнтами можуть швидко зіпсуватися, і ваш пікнік закінчиться далеко не так, як ви собі запланували.
Якщо не хочете довго готувати – просто візьміть із собою свіжі овочі. Їх можна нарізати та приправити оливковою олією, лимонним соком чи бальзамічним оцтом. Кислувата заправка в салаті розбудить ваш апетит, а овочі допоможуть уникнути переїдання.
До того ж, пам'ятайте, що головна страва пікніку – шашлик – досить важка для шлунку. Тож не додавайте до салатів "важких" інгредієнтів. Наприклад, картоплю чи м'ясо. Якщо не хочете готувати на природі, то нарізати салати можна і вдома – складіть всі інгредієнти в герметичний посуд, а на пікніку просто їх перемішайте.
Читайте також: Рецепти маринадів для шашлику, які зроблять м'ясо неймовірно ніжним
Салат з яблука та селери
Рецепт салату з яблука та селери
Інгредієнти:
× 150 грамів кисло-солодких яблук;
× 120 грамів селери ;
× 1/3 лимона;
× 1/2 склянки волоських горіхів;
× сіль і чорний перець;
× 30 грамів зеленого салату.
Як приготувати салат з яблук та селери:
1. Почистіть яблука – виріжте серцевину, потім зніміть шкурку і поріжте соломкою середньої товщини. Щоб яблука не потемніли – полийте їх лимонним соком. Селеру поріжте такими ж шматочками, як і яблуко. Салат порвіть руками.
2. Горіхи почистіть та подрібніть. За бажанням можете обсмажити на сковороді без масла, так вони будуть більш ароматними. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Додайте сіль, перець або інші спеції за бажанням. Заправити салат можна оливковою олію або сметаною.
Теплий салат із овочів-гриль
Рецепт теплого салату з овочами-гриль
Інгредієнти:
× баклажани – 2 шт.;
× кабачок;
× солодкий перець;
× ріпчаста цибуля – 2 шт.;
× помідори – 1-2 шт.;
× черрі 12 шт.
Для маринаду:
× вода 1 л.;
× сіль 2 ст.л.;
× цукор 1 ст.л.;
× оцет 2 ст.л.
Для заправки:
× оливкова олія 2 ст.л.;
× мед 1 ч.л.;
× бальзамічний оцет 1 ч.л.;
× зелень за смаком.
Як приготувати теплий салат із овочів-гриль:
1. Очистіть перець від насіння, але не зрізайте шкірку. Наріжте перець на четвертинки. Баклажани і кабачок помийте, обсушіть та наріжте пластинками. Щоб позбутися гіркоти баклажанів, попередньо замочіть їх у холодній водій на 10-15 хвилин. Якщо помідори великі – наріжте їх, якщо це черрі або просто невеликі помідори – можете їх залишити цілими.
2. Приготуйте маринад з води, солі, цукру та оцту. Залийте овочі маринадом та дайте їм настоятись 20-30 хвилин.
3. Обсмажуйте овочі на грилі або просто нанизайте їх на шампури. Після смаження зніміть шкірку з помідорів та перцю
4. Наріжте зелень та цибулю. Додайте до приготованих овочів та заправте сумішшю олії, меду та бальзамічного оцту.
Читайте також: Рецепти шашлику із свинини, баранини та курки, які можна приготувати на природі
Рецепт салату для пікніку з куркою і грейпфрутом
Рецепт салату з куркою та грейпфрутом
Інгредієнти:
× куряча грудка – 500 г;
× грейпфрут;
× рукола – 100 г;
× петрушка – 1 пучок;
× свіжа м'ята – ½ пучка;
× соєвий соус – 100 мл;
× оливкова олія – 2 ст. л.;
× кунжут – 1 ½ ст. л.
Як приготувати салат з куркою і грейпфрутом:
1. Курку залийте соєвим соусом та залиште за 30-40 хвилин. За бажанням ви можете обсмажити курку ще вдома або ж запекти її в духовці. Але ми радимо обсмажити курку на грилі вже на природі, або ж просто посмажити на шампурах. Так вона буде ще ароматнішою.
2. Грейпфрут очистіть від шкірки, плівок та насіння. Наріжте м'якоть невеликим шматочками. Петрушку та м'яту помийте і наріжте. Руколу миємо та ріжемо. За бажанням, можете залити її цілою.
3. Нарізаємо обсмажену курку, додаємо грейпфрут, петрушку, м'яту та руколу. Заправте оливковою олією.
Зелений салат з редису та моцарели
Рецепт салату з редису та моцарели
Інгредієнти:
× редиска – 4-5 шт.;
× 250 г моцарели;
× зелена цибуля;
× мікс-салату;
× сіль та перець за смаком
× оливкова олія для заправки.
Як приготувати зелений салат з редису та моцарели:
1. Салат помийте та обсушіть, порвіть руками. Моцарелу наріжте невеликими шматочками, редис поріжте кільцями.
2. Перемішайте всі інгредієнти, заправте сіллю, перцем та оливкою олією. Посипте салат порізаною зеленою цибулею.
Читайте також: Меню на пікнік: 14 рецептів страв, які можна приготувати на природі
Східний салат з моркви та редису
Рецепт салату з моркви та редису на пікнік
Інгредієнти:
× морква – 2-3 шт.;
× редис – 4-5 шт.;
× сік одного лимона;
× 1 ст.л. меду;
× ½ чайної ложки меленої паприки;
× дрібка кориці;
× 60 мл оливкової олії;
× пучок свіжої м'яти.
Як приготувати східний салат з моркви та редису:
1. Моркву та редис наріжте кружальцями. Для заправки змішайте сік лимона, мед, паприку, корицю та оливкову олію.
Читайте також: ТОП-3 рецепти смачних перекусів для весняного пікніка
2. Залийте заправкою моркву та редис і добре перемішайте. Перед подачею посипте свіжою м'ятою.
Смачного відпочинку!