• Шоу-бізнес
  • Стиль і мода
  • Кіно
  • Музика
  • Традиції
  • Культура
  • Більше
  • укр
  • рус
  • Новини
  • Економіка
  • Здоров'я
  • Спорт
  • Техно
  • Освіта
  • Travel
  • Фінанси
  • Life
  • Смачно
  • Київ
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Смачно
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
  • Шоу-бізнес
  • Стиль і мода
  • Краса
  • Кіно
  • Музика
  • Подорожі
  • Смачно
  • Традиції
  • Food and Drinks
  • Культура
  • Секрети краси
  • Гороскоп
  • Афіша

Як приготувати великодню паску з начинкою: покроковий рецепт

17 квітня 2020 , 18:10 - Читать новость на русском
Рецепт паски з начинкою – рецепти паски на Великдень 2020
Рецепт паски з начинкою / Фото з відкритих джерел

Великдень вже зовсім скоро, тож пропонуємо вам дізнатися рецепти паски з начинкою. Смачна і пишна паска – головна страва Великодня, тож щоб ви змогли вразити своїх рідних смачною здобою – пропонуємо цікаві рецепти.

Приготування пасок займає особливе місце на кухні господині напередодні Великодня. Для того, щоб у вас був вибір, яку саме спекти паску, ми підготували для вас декілька рецептів.

Цікаво Як приготувати смачну паску: 5 рецептів запашної випічки із Західної України

Рецепт паски з сухофруктами і горішками

Рецепт паски з начинкою
Рецепт паски з начинкою

Інгредієнти для тіста:
Молоко – 175 мл
Вершки 12% – 175 мл
Дріжджі свіжі – 30 г
або дріжджі сухі – 10 г
Борошно – 900 г
Масло вершкове – 100 г
Олія соняшникова – 60 г
Яйця – 3 шт.
Жовтки – 2 шт.
Цукор – 200 г
Горіхи – 60 г
Сухофрукти – 125 г
ваніль
сіль

Інгредієнти для глазурі:
Білки – 2 шт.
Пудра цукрова – 300 г
Сік лимона

Інгредієнти для прикрашання
Сухофрукти – 300 г
Горіхи – 100 г

Рецепт приготування паски з сухофруктами і горішками

Паска з сухофруктами і горішками
Паска з сухофруктами і горішками

З вказаної кількості інгредієнтів вийде 3 великих і 2 маленьких паски.

​1.Сухофрукти для тіста залийте окропом і залишіть на 20 хвилин. Сухофрукти для прикраси теж залийте окропом, але через декілька хвилин злийте воду.

​2.Подрібніть горіхи для тіста. Підігрійте молоко з вершками до температури 35-40 градусів. Змішайте дріжджі з цукром і вливайте трохи підігрітого молока.

3.Додайте 2 ложки борошна і перемішайте. Накрийте харчовою плівкою і залишіть на 15-20 хвилин.

4.У чаші міксера розбийте 3 яйця і додайте 2 жовтки, відокремивши їх від білків. Білки поставте в холодильник. Збийте яйця. Додайте цукор, ваніль і дрібку солі. Збивайте 5-6 хвилин.

5.Наріжте великі сухофрукти на дрібні шматочки. Коли дріжджі підійдуть, змішайте їх з молоком, що залишилося. Додайте туди просіяне борошно. Коли тісто почне збиратися в грудочку, додайте збиті яйця і перемішайте.

6. Розігрійте вершкове масло в мікрохвильовці і потроху заливайте в тісто. Додайте ще борошна, щоб вийшло тісто трохи густіше, ніж на оладки.

7.Влийте до нього олії та перемішайте лопаткою. Залишіть тісто в теплому місці для вистоювання. Коли тісто збільшиться в кілька разів, викладіть його на стіл, присипаний борошном.

8.Вимішайте тісто ще кілька хвилин. Змастіть велику глибоку ємність маслом і покладіть туди тісто. Висипаємо туди горіхи, сухофрукти та терту цедру апельсина.

9. Відправте тісто настоюватися в тепле місце на 30-60 хвилин. Після цього підняте тісто трохи треба осадити. 

10.У форми для пасок ставимо тісто лише на половину. Відправляємо паски на 15 хвилин в духовку, розігріту до 50 градусів, щоб вони підійшли. Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо паски 30 хвилин.

11.Готовність перевіряйте зубочисткою – тісто не повинно бути мокрим.

Смачні рецепти Страви на Великдень: 11 оригінальних рецептів з фото

Рецепт приготування глазурі

1.Вінчиком збийте білки з цукровою пудрою. Додайте сік лимона і перемішайте. Змастіть паски білково-лимонною глазур'ю.

2.Прикрасіть паски сухофруктами і цілими горіхами. 

Паска з шоколадною начинкою

Паска з шоколадною начинкою
Паска з шоколадною начинкою

Інгредієнти для тіста:
Борошно – 720 г
Дріжджі сипучі – 10 г
Масло вершкове – 120 г
Яйця – 2 шт
Жовток яєць – 3 шт
Молоко – 240 мл
Цукор – 120 г
Сіль – 0,5 ч. л
Родзинки – 100 г
Цукати ананаса – 100 г
Лимона цедра – 2 ч.л
Ванілін – 1 - 2 г
Пудра цукрова для посипання

Інгредієнти для начинки:
Молочний і темний шоколад – по 100 г
Лікер (коньяк) – 1 ст. л
Вершки (10%) – 100 г

Інгредієнти для глазурі:
Масло вершкове – 2 ст. л
Сметана – 100 г
Цукор – 2 ст. л
Какао - 4 ст. л

Рецепт приготування паски з шоколадною начинкою

З вказаної кількості інгредієнтів вийде 1 велика паска та 2 невеликі. 

1.Підігріте молоко всипте до дріжджів і додайте одну чайну ложку цукру. Залишіть їх на декілька хвилин в теплі.

2.Розтопіть вершкове масло, змішайте з цукром, що залишився.

3.Залийте гарячою водою родзинки на 10-15 хвилин. Після цього зцідіть воду і висушіть. До родзинок всипте ананас або будь-які інші цукати чи сухофрукти за бажанням. Туди ж додайте лимонну цедру, чайну ложку борошна та перемішайте. 

4.До молока і дріжджів додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте. Додайте два цілих яйця і три відокремлених від білків жовтка.

5.Всипте половину муки, додайте половину чайної ложки солі, перемішайте. Додайте сухофрукти з лимонною цедрою, всипте ванілін.

6.Частинами додавайте всю решту борошна. Вимішуйте не менше 7-10 хвилин, поки тісто не буде прилипати до рук. 

7.Тісто залишіть окремо в ємності  змащеній маслом, в теплі, накривши рушником. Тісто має збільшитися в два рази.

8.Тісто, яке підійшло – поділіть на порції, залишіть на 5 хвилин.

9. Порції тіста помістіть у форми, промазавши маслом. Нехай тісто знову підійде в два рази. Поставте для випікання в прогріту духовку, тримайте всередині 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

10.Витягнувши паски з печі, дайте їм остигнути на 5-10 хвилин, далі можете забирати з форм.

Рецепт начинки для паски

1.З готової паски зріжте верхню частину, приберіть зсередини м'якуш. Необхідно залишити стінки, товщиною не менше 1,5-2 см. 

2.Розмішайте обидва види шоколаду (гіркий і молочний), поламавши дрібно шматочками, на водяну баню. Додайте вершки і алкоголь (за бажанням). Добре перемішати всі інгредієнти.

3.Шоколадною масою заливайте подрібнену м'якуш.

4.Середину паски наповніть шоколадною начинкою з хлібною м'якуш. Накрийте зрізаною верхньою частиною.

Покроковий процес приготування паски
Покроковий процес приготування паски

Рецепт приготування глазурі

1.Потримайте на вогні вершкове масло і цукор до повного розтоплення. Всипте какао, та сметану. Продовжуйте нагрівати, поки маса не закипить, помішуючи.

2.Полийте шоколадною глазур'ю паску зверху та з боків і залишіть її в холодильнику на пару на ніч.

Автор: Квітослава Туз
LifeStyle Food and Drinks Традиції Великдень Паска

показати всі приховати

Поділитися новиною

    Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
    Головні новини
    • Любовний гороскоп на тиждень 11 – 17 січня 2021 року для всіх знаків Зодіаку
      11 січня , 08:27

      Любовний гороскоп на тиждень 11 – 17 січня 2021 року для всіх знаків Зодіаку

    • Дружні обійми потрібні всім без винятку: добірка милих тварин, які знайшли собі друзів
      4 січня , 06:41

      Дружні обійми потрібні всім без винятку: добірка милих тварин, які знайшли собі друзів

    • Міністр культури Олександр Ткаченко закликав українців купувати квитки в кінотеатри
      29 грудня 2020 , 21:05

      Міністр культури Олександр Ткаченко закликав українців купувати квитки в кінотеатри

    Останні Новини
    • Сукня імпічменту: Ненсі Пелосі двічі одягнула однакову сукню у Палату Конгресу
      Сукня імпічменту: Ненсі Пелосі двічі одягнула однакову сукню у Палату Конгресу
      18:55
    • У шубці та панамі: Леся Нікітюк показала стильний зимовий образ – фото
      У шубці та панамі: Леся Нікітюк показала стильний зимовий образ – фото
      18:20
    • Трендові прикраси сезону весна-літо 2021: гарячі новинки
      Трендові прикраси сезону весна-літо 2021: гарячі новинки
      18:04
    Більше новин
    Публікації
    12 страв на Святвечір
    6 січня , 11:21 12 страв на Святвечір
    Олена Булан
    Меню на Новий рік 2021: які страви приготувати вдома
    26 грудня 2020 , 09:07 Меню на Новий рік 2021: які страви приготувати вдома
    Квітослава Туз
    E-mail редакції news24@24tv.com.ua
    • instagram
    • facebook
    • twitter
    • rss
    • telegram
    • Новини
    • Економіка
    • Здоров'я
    • Спорт
    • Техно
    • Освіта
    • Travel
    • Фінанси
    • Life
    • Смачно
    • Київ
    • Львів
    • Дім
    • Ідеї
    • Інвестиції
    • Інновації
    • Men
    • Нерухомість
    • Збірна
    • Актив
    • Корисно
    • Розваги
    • Games
    • Дизайн
    • Покер
    • Auto
    • Сім'я
    • Агро
    • Likar
    • Новини здоров'я
    • Радіо
    • Краса
    • Кіно
    • Showbiz
    • Fashion
    • Традиції
    news24@24tv.com.ua
    • Редакція сайту
    • Загальна інформація
    • Телеведучі
    • Відеоблогери 24
    • Технічна інформація
    • Архів
    • Правила користування сайтом
    • Політика конфіденційності
    • Рекламодавцям
    • Вакансії
    • Контакти
    • Структура власності
    Інтернет-виданням дозволяється безкоштовно використовувати цитати (короткі уривки) в обсязі не більше 25 % від обсягу статті (інформації),
    розміщеної на сайтах Компанії, за умови відкритого гіперпосилання та згадки першоджерела не нижче першого абзацу. Для друкованих
    видань передрук матеріалів Компанії дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди редактора. Для мобільних додатків та SmartTV
    використання матеріалів дозволяється на платній основі та лише за письмової згоди Компанії.
    Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
    Усі права захищені. © 2005—2020, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
    Made by
    Залиште відгук