Рецепт олів'є: як приготувати класичний святковий салат

31 грудня 2019, 11:57
Читать новость на русском

Традиційно у новорічну ніч на столі повинна бути ця страва. Саме тому пропонуємо класичний рецепт олів'є із покроковими порадами приготування.

Звичайно, на просторах інтернету дуже багато рецептів цієї страви – із ананасами, куркою та навіть із креветками. Ми пропонуємо класичний варіант із додаванням майонезу домашнього приготування.

Читайте також: Як приготувати олів’є: 3 незвичних рецепти до новорічного столу

Рецепт салату "Олів'є"

Інгредієнти:

  • відварна картопля – 4 штуки,
  • відварна морква – 2 штуки,
  • варена ковбаса "Докторська" або відварене куряче філе – 500 г,
  • яйця, зварені вкруту – 4 штуки,
  • солоні (мариновані) огірки – 4 штуки,
  • консервований зелений горошок,
  • майонез,
  • зелень,
  • сіль за смаком;

Для майонезу вам потрібно:

  • яєчні жовтки – 2 штуки,
  • оливкова олія – 130 мл,
  • гірчичний порошок – 0,5 чайної ложки,
  • цукор – 0,5 чайної ложки,
  • сіль – 0,5 чайної ложки.


Святковий салат "Олів'є"

Відварену картоплю, моркву, яйця, ковбасу й огірки порізати невеликими кубиками. З консервованого горошку злити зайву рідину і додати у салат. Заправте олів'є майонезом, посоліть, перемішайте і викладіть формою або вільно в глибокій чи мілкій тарілці. Поставте салат олів'є в холодильник на кілька годин, щоб він просочився. Подавати на стіл холодним і прикрашеним зеленню.

Бажаємо смачного!

Читайте також: Меню на Новий рік 2020: які смаколики приготувати вдома