Так, професор Ліу Чао Кван та його аспірантка Чуа Джан Йонг створили новий напій сачі, повідомляє The Independent.

Читайте також: Дієтолог пояснила, чому квасолю варто включити в свій раціон

Цей напій винайшли після тривалого процесу бродіння та висвітлення жовтуватої рідини, яка стала схожою на вино.

До сироватки з тофу також додали цукор і дріжджі, тому сачі має солодкий смак, м'який аромат та вміст алкоголю 8%.

При цьому науковці вказують на ще одній перевазі напою – користь для здоров'я, оскільки сироватка тофу є джерелом кальцію.

Ліу Чао Кван стверджує, що сачі може зробити кістки людини міцнішими, серце здоровішим, а також захистить від раку.

Напій можна зберігати протягом 4 місяців, але вчені активно працюють над тим, щоб збільшити термін придатності без застосування консервантів.