Такий висновок зробили науковці університету у Пенсильванії.
Для проведення дослідження науковці запросили чоловіків з ожирінням. При цьому усі вони були здорові за іншими параметрами.
Під час досліду основна група піддослідних з’їдала додатково близько 30 грам арахісу, а контрольна група їла ту ж їжу, але без арахісу. Через 30, 60, 120 і 240 хвилин у них брали кров на аналіз.
У результаті науковці зробили висновок, що вміст розчинених у крові жирів у чоловіків, які їли арахіс, зменшувався майже на третину у порівнянні з тими, хто горіхів не їв.
Читайте також: Втрата вітамінів і їх поновлення: корисні поради
Додамо, саме загальне підвищення рівня жирів у крові після їжі часто стає причиною серцево-судинних захворювань.